Lammassaaressa

Imatran Lammassaaren kiertävä reitti (noin 2,5 km) on aikojen saatossa ehtinyt kulua lukuisten jalkaparien alla. Polku-uria riittää ristiin rastiin ja vieretysten. Polulle pääsee Imatran kylpylän tuntumasta, venesataman vierestä. Jonkinlainen opastaulu löytyy venesataman kahvilan vierestä, mutta kartasta miinus; siinä esitellään lähinnä Ukonniemen ulkoilualueen palveluita yleensä ja Lammassaaren tarkempi kartta katkeaa puolesta välistä kesken. Parannuskohde!

Lammassaari oli hienoa kiertää nyt rantoja pitkin. Reilun puolen kilometrin päässä satamasta vastaan tuli yllänäkyvä kaunis niemi hiekkarantoineen, minkä jälkeen rantaa pitkin pystyi pitkään kulkemaan nyt kuivilla olevia pieniä rantakiviä pitkin. Saimaan vesi on jo kesää alempana. Harjumaisemassa mäntyjen juurilla viihtyvät niin mustikat kuin sienetkin; muutama sienestäjä oli koreineen liikkeellä.

Polun varrella on penkkejä useassa kohdassa ja tulia on pidetty siellä täällä. Ikävä kyllä saaren päässä oleva huollettu tulipaikka ei ollut riittänyt joillekin ääliöille makkaranpaistoon, sillä siellä aiemmin ollut kammi oli ilkivaltaisesti poltettu vain vuoden ikäisenä. Nyt paikalla ahkeroi Lions-klubin vapaaehtoisten porukka pystyttämässä uutta hienoa kotaa. Toivottavasti kota saa olla eheänä paikallaan kävelijöiden ja hiihtäjien ilona pitkään, niin että sille lyhyttä elinikää ennustaneet saavat pitkän nenän.

Lammassaaren laavu puolestaan on jännä - sen rannan puoleinen aukko on vesivanerilla suljettu eli "laavu" on umpinainen rakennelma, johon pääsee sivuovesta ja siellä on pieni kamina. Ei siis osaa päättää, ollako laavu vai pieni tupa. Lähellä ollut tavallinen laavu on sekin muuten poltettu.

Kelpaa Saimaata ihailla Lammassaaren rannoilta, etenkin näin aurinkoisena ja lämpimänä päivänä.

Kommentit

Suositut tekstit