Kirjoitusta seinässä

Voionmaankatua astellessani olisi olo voinut olla vaikka omenainen. Paloasemaa vastapäätä, Moventaksen tehdasalueelle kulkevan tien risteyksessä on pieni alue, joka ei kuulukaan viereiselle omakotitalolle. Siinä töröttävän suurehkon omenapuun hedelmät taitavat olla vapaata riistaa, koska puu ei ole kenenkään pihassa.

Salen viereen nouseva kerrostalo on saanut lempeän keltaisen maalikerroksen pintaansa. Sävy Y222 peittää myös ikkuna-aukkojen suojaksi laitettuja muoveja.

Komea, kaksihaarainen lehtikuusi puolustaa sekin urheasti asemiaan jalkakäytävän reunassa kadun pohjoislaidalla - kulkijat siis väistävät puuta, eikä ole käynyt päinvastoin. Hienoa, ettei puuvanhusta ole päryytetty pätkiksi.

Cygnaeuksen koulukeskuksen (piti ihan tarkistaa, mikä rakennuskompleksin nimi on...) siipirakennuksessa näyttää olevan remontti valmistumassa, tai sitten en ole havainnoinut yhtä yksityiskohtaa aiemmin. Voionmaankatua vasten olevan juuri kuntoon saatetun seinän kohdalla pysähdyin: mikä on tuo jännä kuviointi mustanpuhuvassa seinäpinnassa (klikkaa kuvaa...)? Hei, kirjaimia! Seinää koristavat mainiosti aakkoset, ikuisesti jatkuvana jonona kaksi kutakin ennen seuraavaa aakkosparia, tiiviinä nauhana kuin jännittävä tapetti. Loistava oivallus suunnittelijalta. Kiitos, että tuosta yksityiskohdasta ei ole säästetty koulurakennuksen seinässä!

Kommentit

Suositut tekstit