Neulegraffiteja

Kävelysää oli tänään harmaa, mutta lempeän kostea ja miellyttävä. Kuljin keskustan poikki, puotitihentymää väistäen, kohti Kuokkalaa. Mietin, poikkeaisinko Kuokkalan sillan alla keinuvaa taideteosta katsomassa, mutta ennen siltaa oikealla puolella alas johtavat portaat on puomitettu. "Ei talvikunnossapitoa".
Sillan toisella puolella katsoin, kun kävelijäryhmät tallustivat ylös serpentiininä portaat kiertävää sileää asvalttia. Ne suoraan kulkevat portaat kun oli...puomitettu. "Ei talvikunnossapitoa". Tuntuu älyttömältä, että tämän pidentyneen syksyn / lumettoman ja leudon alkutalven aikana kävelyväyliä on jo suljettu siksi, että kun pakkasta tai lunta vihdoin tulee, kaupunki ei olisi korvausvelvollinen, jos jotain sattuu. Sen ainakin oletan syyksi.

Kuokkalan keskustassa suuntasin synkän oloista tumman harmaata (keskeneräistä) kivimonumenttia, tulevaa Kuokkalan kirkkoa kohti. Rakennus muistuttaa muodoltaan vanhaa kirkkorakennusta, mutta luo jopa uhkaavan vaikutelman - toivottavasti se on valmiina sisältä pirteämpi. Pysähdyin aukiolla pienen katoksen luo tutkimaan piristävämpää taidetta, neulegraffiteja.


Kaikennäköiset neulotut tai virkatut ruudut tai ties minkä muotoiset kirjavat kappaleet, osa jopa tekstein varustettuina, koristivat katoksen neljää tolppaa. Neulegraffitit ovat olleet ilmeisesti paikallaan perjantaista 27.11. asti, jolloin Kuokkalassa järjestettiin neulegraffititempaus ja langanvaihtajaiset Älä osta mitään -päivänä. Hauskaa ympäristötaidetta!

Jatkoin päiväkävelyä vielä Nenäinniemen suuntaan, missä on minulle monia tutkimattomia polkuja. Naattiantieltä poikkesin Huhtalahden pohjukkaan ja sieltä Huhtaniemen kautta Naattiaan. Sinnekin hohtaa vastarannan puolelta Keljonlahden voimalaitoksen massiivinen, korkea betonitorni. Uimarannalta näki, kuinka Päijänteen vedenpinta on alhaalla. Melontaseura Melanvilauttajien kolmella vaaleansinisellä vajalla näkyi olevan yksi ovi auki, mutta melojia ei vesillä näkynyt. Vaan kyllä siellä kelpaisi edelleen...jo Nenäinniemen suuntaan rantaa seurailevalta kävelytieltä on upeat maisemat!

Kommentit

Suositut tekstit