Valkoisten kukkien aika

Ei tätä mahtavaa kevätvihreän määrää tahdo käsittää. Ja samaan syssyyn tulvahtaa vähän joka paikkaan eritoten valkoista kukkaa. Monet lehtipuut tuntuvat kilpailevan kukkien runsaudesta, mutta tuomi vie huumaavan voimakkaalla tuoksullaan aina tähän aikaan voiton.

Kävelen Harjun takarinteen kuntopolkua viilenevässä illassa ja laskeudun taas yhden itselleni tuntemattoman valkokukkaisen puun vieritse mäkeä alas. Seminaarinmäen kampus on vain muutaman askeleen päässä. Musican vieressä kukkivat tietysti myös valkoiset narsissit. Ja musiikin laitoksen päädyssä kukkii valkoisenaan yliopiston kasvitieteellisen puutarhan kyltillä merkitty rusotuomipihlaja...

 Mutta entä vastapäisen Educan seinää reunustavat Oppio-omenapuut? Puut ovat vasta nuppuja täynnä ja vaikka niistä syntyy auenneina valkoisia kukkia, ovat nyt punervat nuput ennen aukeamistaan kuin miniatyyrikokoisia ruusukimppuja.

Käyn Seminariumin ja Ryhtilän vieritse kohti urheilukenttää, missä treenaillaan vielä pesäpalloa ja tehdään juosten loppulämmittelyä. Joku harjoittelee parkouria U-rakennuksen seinustalla. Täällä omenapuut ja syreenit ovat vielä kukkanuppuineen vielä odotuskannalla. Yliopiston päärakennuksen takana aukeava puisto on vasta aloittamaisillaan valkoisen kukkaloistonsa. Ehkä viikon päästä sitten...

Käännyn yliopiston päärakennuksen viereisten tuomien ohi kävelemään takaisin kohti keskustaa. Oikealla alarinteessä myös Villa Ranan vehreässä puutarhassa kukkivat jättikokoiset, valkokukkaiset tuomet. Voi kunpa omenankukat ehtisivät avautua samaan aikaan!
Ja löytyväthän ne sieltä, suojaisalta Oppion parkkipaikalta laidalta: jo lähes täydessä kukassa koreilevat Oppio-omenapuut. Jos joku ei ole vielä tajunnut, näihin aikoihin vuodesta on Jyväskylän yliopiston kampus kauneimmillaan!

Kommentit

  1. Kiitos kun kerroit. Ajattelepa, että olen käynyt koulua siellä kirsikkapuiden katveessa... Luulen että kirsikkapuut ovat poissa, en viimeksi käydessäni löytänyt yhtään.

    VastaaPoista
  2. No enpä ole tiennyt että siellä on ollut myös kirsikkapuita? Missä paikkeilla?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit