Jyväskylä: maaliskuinen pop up -galleria

Tuuli tuikkii hetkittäin liki tikarinteräviä lumihyökkäyksiä naamaan, kun käännyn tuiskussa Norssin kulmalta Yliopistonkadulle. Enää muutama kortteli ydinkeskustaan, mutta näinköhän tilapäisgalleria on vielä auki, kun kello on yli yli viisi? Jonkin aikaa tyhjänä ollut liikehuoneisto osoitteessa Asemakatu 12 on kuitenkin vielä valaistu ja ovikin on auki: Pop Up Galleria 1.3.-31.3.2013 elää joustavasti myös vakikellonaikojen ulkopuolelle, jos hyvä tuuri käy.
Galleriassa on esillä hyvin monenlaisia taitajien töitä. Saan näyttelyyn paikalla olevalta lasikorujen tekijältä (myös koruja on galleriassa myynnissä) henkilökohtaisen opastuksen. Upeat valokuvat seinällä kutsuvat heti luokseen. Rune Snellman näyttää kahdella panoraamakuvallaan veden maan ja kuivan maan - järvien Suomi vs. Mojaven autiomaa.
Vicki Snellman (Rune Snellmanin puoliso) on tehnyt valokuvistaan aivan upeita kortteja, jotka ovat nekin myytävänä. Pian olen parin viehkon valokuvakortin onnellinen omistaja.
Valokuvien pisarat kertovat siitä, kuinka Vicki Snellman nauttii Suomessa vedestä. Niin, täällä ei todellakaan ole rutikuivaa, toisin kuin amerikkalaisissa autiomaamaisemissa! Toivottavasti pipostani sulava lumi ei tipu kovin suurina pisaroina gallerian lattialle.
Keski-Suomen museolta on saatu lainaksi kalliomaalauksia esitteleviä julisteita, joista pääsee tarkastelemaan mm. Laukaan Saraakallion vanhaa maalaustaidetta. Tunnettu kalliomaalausten tutkija, professori Pekka Kivikäs on näyttelyssä paikalla tiistaisin klo 12-14.
Pop-up -galleriassa voi myös istahtaa alas kupposelle - siellä on tilapäinen kahvila - ja maaliskuun aikana tässä ikkunan luona olevassa nurkkauksessa vierailee kuulemma kirjailijoita. Tarkempia tietoja gallerian tapahtumista löytynee ainakin paikallislehden menoinfosta. Kiva että huoneistolle löytyi käyttöä maaliskuuksi! Viimeksi kävinkin täällä Ravintolapäivän pop up-kuppilassa; mitähän tänne tulee seuraavaksi?

Kommentit

 1. En ole vielä koskaan saanut itseäni yhteenkään pop-up juttuun. Nuo pisaravalokuvat näyttivät kivoilta. Itse olen melkoinen korttien lähettelijä. Vähintään kerran kuussa lähtee jonnekin päin Suomea jonkinlainen kortti tai kortteja. Viimeksi lähti viisi tervehdystä Kuopion taidemuseosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa poiketa pop-uppaamassa joskus! Valokuvat innostivat minua eniten. Mattapintaiset valokuvakortit ovat tosi upeita. *Ensi vilkaisulla kauempaa tosin sain muistuman isosedän hautajaisvalokuvista, joiden ulkoasuformaatti oli hyvin samankaltainen... Ne vanhat värivalokuvat olivat myös neliön muotoisia, mutta jokaisessa oli ikioma paperikehys kehysviivoineen!

   Lähettelen itsekin edelleen kortteja, joten saa nähdä kuka saa jonain päivänä Vickin taidetta postissa.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit