Jyväskylä: Ravintolapäiväkävelyllä 18.8.

Ravintolapäivä. Tuntuu siltä, että se on jo vähän liiankin usein (minusta 2x/vuosi riittäisi ihan hyvin), mutta toisaalta en ole aina näiden pop up-ravintoloiden ja -kahviloiden aikaan kaupungissa. Nyt olen, joten lataan Ravintolapäivän appsin puhelimeen, jotta paikat löytyvät.
Ensimmäinen pysähdyspaikka ravintolapäiväkävelyllä on Kauppakadun yläpään Lounge-kahvilaan täksi päiväksi majoittautunut French Touch. Ammattikokin pienet ranskalaiset leivonnaiset - financiers ja profiteroles - katoavat lautaseltamme nopeasti. Erityisesti suklaatäytteinen pikkutuulihattu jättää suloisen muistijäljen. Palanpainikkeeksi ei tee näin lämpimällä mieli kuumaa juomaa, joten jaamme epäranskalaisesti Bitter Shandyn, joka on yllättävän hauskan makuinen limsan ja oluen sekoitus, Loungen vakiovalikoimaa. Hmm. Ravintolapäivän idea on toisaalta antaa tilaisuus perustaa yhden päivän ravintola eikä niinkään vetää porukkaa alalla jo toimiviin yrityksiin...?
Kauppakadun toisella puolella Galleria Patinan edessä Hearin muonituspiste tarjoilee lounassoppaa ja ohrarieskaa, mutta nyt ei ole vielä niin nälkä ja kävelemme Hearin ohi.
Astelemme Cygnaeuksenkadun kautta Yliopistonkadulle Harjun Paperin edustalle, missä pohjoisamerikkalaisten herkkujen Hooked on Sweetsin edessä kiemurtelee pieni jono. Ostan mukaan pari viipaletta aina erinomaista banana breadia - jotakuinkin viimeiset; lähes kaikki on myyty loppuun jo puoli kahden maissa, koska väkeä on ollut liikkeellä todella paljon.
Taidemuseo Holvissa on Taidemuseon Elävä Kahvila, jossa esillä satokauden tuotteita luomuteemalla ja yläkaupungissa toimivan kahvila-kauppapuoti Säteen valikoimaa, mustikkasmoothieta ja raakasuklaata. Raakasuklaassa on jännän karhea rakenne, smoothie on tosi kiva. Kahvilapöydän takaa löytyy on taas alan ammattilainen, kuten French Touchissa...
Kirkkopuiston laidalla Sweet cupcakes-myyjäneidot laittavat jo tavaroitaan pois; vain kahvia on enää jäljellä, kuppikakkuja ei yhtä ainutta. Höh. Minne sitten?
Seuraavana suuntaamme Veturitalleille. Nyt alkaa jo olla nälkä ja suolainen pala maistuisi. !Tortilla fiesta! on toivomme. Menemme jonoon joka lyhenee lupaavasti, mutta sitten pysähtyy. Jäljellä on enää neljä annosta tortilloja. Huh, olemme numerot 3 ja 4 jonossa... Vaan eipä suinkaan, jäljellä on tarkistuslaskennan jälkeen sittenkin vain kaksi annosta tortilloja. Jäämme siis ilman, suuri suosio on tyhjentänyt ruokavaraston reilussa tunnissa.
Päätän yrittää vielä jotain ravintolapäivän paikkaa - jospa Halssilan suunnalla olisi vielä jotain jäljellä? - ja kävelen reipasta tahtia Revonkujalle, tuleepa ainakin kävelylenkki. Kun astun sisään Cafe Kakkugallerian puutarhaan johtavasta portista, uskallan vielä olla toiveikas. Ilouutinen: kakuissa ja tortuissa on vieläpä valinnanvaraa! Kannatti kävellä Halssilaan herkuttelemaan, sillä tarjonta on aivan upeaa ja miljöö loistava: herkut saa nauttia joko kuistilla tai omakotitalon komeassa puutarhassa, omenapuiden katveessa.
Sekä rieska että omenapiirakka ovat erinomaisia... Omalta osaltani uskallan jo arvioida tämän päivän parhaaksi pop-up-kahvilaksi.
Herkkukahvila Otto-Viljami on appsin mukaan ihan lähellä, joten kapuan vielä metsäpolkujen kautta ylemmäs, Aittovuoren suuntaan. Kahvilakyltti on vaatimaton A4-arkki rivitalohuoneiston ovessa, mutta täälläkin on vielä kivasti erilaisia leivonnaisia jäljellä. Valitsen makeista herkuista korvapuustin, hyvää on. Lapset syövät annoksensa muumilautasilta, aikuiset peräti lasiastioista - kiva yksityiskohta!

Jyväskylän keskustassa piti siis olla heti kuppiloiden avautumisen jälkeen liikkeellä, jos mieli saada maistaa haluamiaan herkkuja eri paikoissa, mutta onneksi Halssila pelasti. On ihan fiksu juttu myös porrastaa aukioloaikoja, että me myöhäisheränneetkin ehdimme mukaan. Ehkäpä myös päivän erinomainen sää sai liikkeelle enemmän väkeä kuin kokkaajat ja leipurit olivat osanneet ennakoida. Ja pientä suolaista menisi varmasti kaupaksi aika kivasti makean ohella. Kiitos kaikille päivän ravintoloitsijoille!
Lopuksi vinkki Halssilan-Aittovuoren suunnassa liikkujille: sekä kuntopolun että metsäpolkujen varrella on vielä hurjan paljon mustikoita odottamassa poimijoita :)

Kommentit

Suositut tekstit