Bristol: Gromit on irti - osa 1

Gromit Unleashed! 80 Gromitia on päästetty irti, kymmenen viikon ajaksi. Ja suuren osan niistä voi tavoittaa kohtuullisen helposti kävelemällä, koska Gromitit on vapautettu kohdattaviksi eri puolille sisä- ja ulkotiloihin, Gromit Unleashed-taide- ja hyväntekeväisyysprojektin merkeissä... Jos siis sattuu liikkumaan Bristolissa päin. Kerrassaan vastustamaton ajatus. Siis matkaan!
Nousen junasta Bristol Temple Meadsin asemalla ja kävelen asemalaituria pitkin, arvaamatta että ihan kohta tapaan ensimmäisen Gromitin, sunnuntai-illan hämärissä... Tästä se alkaa! Natalie Guyn May Contain Nuts (&Bolts) on siis numero ykköseni. Lukemattomat mutterit peittävät Gromitin pintaa.
Aardman Animations sekä Wallace & Gromit's Grand Appeal -hyväntekeväisyysjärjestö tukevat Gromit Unleashed -kampanjalla Bristolin lastensairaalaa. Jokainen kymmenistä Gromiteista on eri taiteilijoiden käsissä saanut oman yksilöllisen ilmeen ja kun kymmenen viikon näyttelyjakso pääosin ulkotiloissa on 8.9. 2013 ohitse, teokset huutokaupataan hyväntekeväisyyteen.
Isambark Kingdog Brunel (Tim Miness) katselee silinterihatussaan ohikulkijoita, kunnioittaen Isambard Kingdom Brunelia, melkoista insinööriä, joka on tunnettu aikaansaannoksistaan esimerkiksi rautateiden, satamien, tunnelien ja siltojen rakentajana. Ai niin, unohtuivatko Atlantin yli matkanneet aikamoiset höyrylaivat? Brunel äänestettiin vuonna 2002 toiseksi Britannian sadan merkkihenkilön äänestyksessä.
Kierrän Kingdogin ja tutkin mustan asun yksityiskohtia. Brunelin piirtämä silta on saanut seurakseen Wallacen ja Gromitin avaruusraketin elokuvasta Suuri huviretki. Tähän on siis ikuistettu kahden merkittävän insinöörin (ja yhden koiran) saavutuksia.
En lähde enää yömyöhällä Gromit-kierrokselle, mutta näen vielä kolmannen matkalla majapaikkaani. Blazing Saddles (Carys Ink) virnistää minulle sirkushenkiset, iloiset hyvät yöt.

Tästä on alkamassa mielenkiintoinen parin päivän kävelyretki.

Kommentit

  1. Mahtavaa! Jopa sai kuvat hymyilemään :) Taidetta hyvän asian puolesta ja kaikkien iloksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja joskus kannattaa seurata koiraa...

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit