Kesän 2013 hauskuuksia

Hurmioitunut-blogin hietzu heitti kiertohaasteen: 10 kivaa ja 10 huonoa asiaa menneeltä kesältä. Kun ajattelen kesää, nousevat väistämättä päällimmäisiksi positiiviset asiat. Tässä on pieni ja sekalainen otos, ei erityisessä järjestyksessä. Kivoja voisin luetella vaikka kuinka pitkään.
1. Kesäloma. Koska arki on melko aikataulutettua, arvostan loma-aikaa jolloin kellolla (parhaimmillaan myöskään kalenterilla) ei ole niin merkitystä.
2. Gromit Unleashed. Olen ollut Wallace & Gromit-fani pitkään. Heti kun kuulin että Bristolissa tulee olemaan kymmeniä eri tavoin taiteiltuja Gromiteja katukuvassa, tiesin että tahdon paikan päälle Gromit-kävelylle.  Kannatti ehdottomasti! Suomessa olen nähnyt vastaavanlaista vain Turussa kulttuuripääkaupunkivuonna (eri taiteilijoiden koristamat hyljeteokset kaupungilla).  Gromit-teosten avulla kerätään rahaa Bristolin lastensairaalalle. Mitähän hankkeita Helsingissä voisi keksiä lastensairaalan hyväksi?
3. Aamuhetket järven rannalla. Aina iso ilo.
4. Veneretki merelle. Falmouth, Cornwall. Meri oli tyyni ja olin samalla hieman kateellinen rantaviivaa kallioiden alla seuranneille melojaseurueille, vaikka heidän kajakkinsa olivatkin hassua mallia.

5. Ihmiset. Läheisten ihmisten kanssa vietetty aika.

6. Sumiainen. Kuppi teetä ja piirakkaa, jäätelö, reilu annos rupattelua, ihanat kahvila Korppu, Sumiaisraitti ja Sumiaisten leirintäalue Kuokanniemen kauniilla kannaksella. 
7. Metsäretket. Lyhyet ja pidemmät, päiväretket tai yön yli. Metsässä on hyvä olla.

8. Mökkielämä. Takkatuli, lukutuokiot, autuas saunominen, kesän lopussa myös revontulet tähtitaivaalla.
9. Melonta.  Erityisesti illalla, satumaisen kauniilla ja levollisella Keiteleellä.
10. Patvinsuo. Mitä kauneimmat suomaisemat, tupasvillain hempeä huojunta vienossa tuulessa.

Huomaan että olen viihtynyt erityisesti veden äärellä.

Mistä en pitänyt menneenä kesänä? Riittäkööt seuraavat:
1. Aikapula. Olisi niin paljon kivoja asioita, mutta ei voi tehdä kuin yhtä kerrallaan eikä voi olla kuin yhdessä paikassa kerrallaan! Jouduin mm. lyhentämään alkukesän vaellusta töiden takia ja yksi suunniteltu pidempi melontaretki siirtyi taas vuoden päähän...
2. Roskat luonnossa. Metsäretkien taukopaikoilla harmistuin kulkijoiden luontoon jättämistä roskista ja sotkuista. Kukin kantakoon roskansa pois ja jättäköön taukopaikan siistiksi seuraaville.
3. Taideteosten vahingoittaminen. Bristolissa harmitti jo ajatus siitä, että jotkut ääliöt vahingoittivat välillä upeita Gromit-teoksia tahallaan. Lisäksi jotkut ajattelemattomat aikuiset eivät välittäneet siitä, että taideteosten päällä kiipeily oli kielletty, niinpä isompien/pienempien kiipeily aiheutti teoksille myös vahinkoa. Osa Gromiteista joutui näistä syistä korjattavaksi välillä, joten monelta jäi näitä teoksia näkemättä. Nimim. Yksi monien puolesta.

Haaste lähtee seuraavaksi futiksen maailmaan, Maalipotku-blogiin sekä kädentaitajalle,  Design Inkamarian blogiin.

Kommentit

 1. Ihania kuvia! Luonto on tosiaan ollut tärkeä elementti minullekin kesällä. Melomaan olen päässyt kerran elämässäni ja se oli hauskaa, pitäisi joskus rohkaistua uudelleen.
  Roskat - niinpä, jos jaksaa tuoda roskaa mukanaan niin pitäisi sitä sitten jaksaa viedä ne myös mukanaan poiskin.
  Ja taideteosten tuhoajille heristän nyrkkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kesänä sitten melomaan toisen kerran! Mukavin tapa liikkua vesillä.

   Poista
 2. Aika monta samaa asiaa löytyisi minunkin 10 kivaa-listaltani. Ei siis ihme että vierailen usein tässä blogissa. (ps. kivaa on myös aamulla melominen)

  VastaaPoista
 3. No, sinun blogisi välittää ihan huikeasti upeita luontoelämyksiä! Kateeksi käy välillä ;)

  Jos olisin aamuvirkumpi, nauttisin takuulla useammin aamumelonnoista. Useimmiten häikäistytän itseäni aamun tunteina vain kuivalla maalla. Nämä alkusyksyn kauniit aamut...

  VastaaPoista
 4. Aimo kiittää haasteesta ja kuittaa. Listattu on, joskin myös minulla huonojen lista jäi vajaaksi, koska hyvä kesä.

  Toivotan hyvää ja värikästä syksyä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit