Valon kaupungin 2017 kävelyllä Kirkkopuistossa

Valon kaupunki -tapahtuma on täällä Jyväskylässä taas! Valojen juhlaa ja valotaidetta on kieltämättä tottunut jo odottamaan... Niin hienoja valokokemuksia olen saanut kaupungilla kokea tämän hienon tapahtuman merkeissä.

Valon kaupunki 2017 starttaa virallisesti vasta torstaina 28.9., mutta kävin kurkkaamassa Kirkkopuiston valoteoksia iltakävelyllä jo keskiviikkoiltana. Nyt ei siis sen enempiä jorinoita; kuvista saa kalpean aavistuksen siitä, miltä eräät valoteokset tänä vuonna näyttävät!

Aluksi Alexander Reichstein ja They were here -teossarja:


Aika hauskoja kaupunkikulkijoita!


Sitten jotain jännää. Nämä nurmikolle asettautuneet valo-organismit näyttivät minusta lähinnä mereneläviltä, mutta kyseessä on kuitenkin Annie Mitchellin teos The Forest Rises.


 Joachim Sługocki, Horizontal Interference.Veikko Lappalainen ja Flowers of Life -kollektiivi 

 
Oma suosikkini oli tällä kertaa tämä hohtava hahmokavalkadi. Vaan saapa nähdä, löytyykö muista tämänvuotisista valoteoksista vielä tämä ylittävää...

Nyt 28.-30.9. kannattaa ehdottomasti lähteä kuljeskelemaan pimeän tultua kaupungille valoteosten pariin. Jyväskylään sopii tulla valaistumaan kauempaakin! Paikallisbussit kuljettavat lähipäivien iltoina ihan ilmaiseksi klo 18-24 kaupungille valotaiteen pariin, mikä on huippujuttu. Täältä kynttilänvalosta tähän :)

Kommentit

 1. Vau, onpa hienoja! <3 Hmmmm, olen ensiviikolla menossa Salamajärvelle vaeltamaan, joten josko samalla reissulla ehtisi piipahtaa Jyväskylässäkin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehdit poikkeamaan Jyväskylässä! Valojuttuja on esillä eniten nyt 28.-30.9. 2017 (odotan itse kovasti Kari Kolan teoksia kovasti, hänellä on ollut aivan huippujuttuja täällä aiemmin), mutta osa Valon kaupungin kohteista on onneksi pysyviäkin, eli niitä näkee myös viikonlopun jälkeen. Mietin juuri, minne suunnata tänään pimeän laskeuduttua ;)

   Joka tapauksessa, hyvää vaellusta Salamajärvellä, siellä on nyt varmaan mahtavaa!

   Poista
 2. Kiitos upeista kuvista, joita onnistuit ottamaan. Laitoin tämän blogisi jakoon maailmalle onnitellessani muutamia fb-tuttuja, koska tämä visuaalinen kokonaisuus oli niin koskettava ja ainutlaatuisen taitavasti toteutettu. Juttelin äsken aamulla taiteilija Alexander Reichsteinin kanssa ja hän kertoi, että tämä kokonaisuus oli tehty ihan Jyväskylää varten. Hahmojen esikuvina on käytetty runsasta valokuva- ja maalausaineistoa. Pikanttina yksityiskohtana taiteilija kertoi, että lasta keinuttavan pojan mallina on ollut maalaus Venäjän tsaari Aleksanteri III sta pienenä! Hänellä on yhteensä 40 rautalankahahmoa valmiina, joista osa renesanssiaikaisia, joten ne eivät sopineet kirkkopuiston tunnelmaan. Taideteoksensa olivat edellisen kerran näytteillä Puolassa, mutta osa niistä on ollut jo oululaisten ja helsinkiläistenkin ihailtavina. Näin rakennettujen patsaiden valaiseminen UV-valolla on hänen ideansa. Olimme todella etuoikeutettuja, kun saimme nauttia näin korkeatasoisesta kokonaistaideteoksesta varsinkin nyt maamme 100-vuotisjuhlavuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Reichsteinin hahmot olivat kyllä suosikkejani Valon kaupungissa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit