Boogie-kyltti, Kuopio

Astun Torikadun kulmasta oikealle, Puistokadulle. Kurotan katseeni ylöspäin katsomaan toisen kerroksen somaa ikkunaa ja räystään alla olevia valkoisia koristeruutuja. Mikä kaunis puutalo!
Jahas. Professori Martti Häikiö asui tässä talossa 1950-luvulla. Myönnän tietämättömyyteni: nimi on jostain tuttu, mutta en ohikulkuhetkellä saa päähäni, mistä. Jälkiselvitys kertoo, että herra Häikiö on mm. historioitsija, entinen Kanavan ja Uuden Suomen toimittaja ja tehnyt muutakin merkittävää. Sen sijaan virnistän iloisena, kun luen kyltin savonkielistä tekstiä: tässä ei olla tylsiä ja tavallisia, kuten rakennusten (turhankin) harvalukuisissa muistolaatoissa yleensä. Puistokatu 21 on virkistävä poikkeus "asui täällä"-kylttien joukossa!
This city needs more BOOGIE, toteaa Urho Kekkonen saman rakennuksen viereisessä lyhtypylväässä. Toki boogieta voi olla aina lisää, mutta Martti Häikiö-kyltti talon kyljessä on yksi osoitus siitä, että Kuopiossa on boogieta :)

Kommentit

  1. No jopas sait hymyn huulilleni :) Savon kieli näyttää kyllä kirjoitettuna aina oudolta vaikka se suussa hyvin taittuukin. Mukava kiinnittää huomio vielä noihin kaupungin säilyneisiin puutaloihin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit