Helsinki: Ihmepuutarha 2

Valkoiset jalohortensiat (The Bride) kukkivat pirteästi asemalaiturilla. Mitä, kasvaako Helsingin päärautatieasemalla raparperia? Mansikoita? Mansikkasatoa saanee odotella vielä jonkin aikaa, mutta raparpereista saisi jo pyöräytettyä alkukesän herkkuja...
Ihmepuutarha on vallannut asemalaiturin nyt toista kertaa. Viimevuotinen Ihmepuutarha oli onneksi sellainen menestys, että junalla matkustavaisten arkea päätettiin piristää uudelleen. Asemalaituri tuntuu heti moninkertaisesti kesäisemmältä, kun sitä piristää tämä viheriä kasvimaailma, viime vuodesta tuttuine "kivimies"-toteemeineen.
Koska kukat eivät ole vielä täydessä loistossaan, huomioni kiintyy nyt erityisesti syötäviin herkkuihin. Kuten tähän reippaasti rehottavaan ruohosipuliin.
Vuoden takaisesta puutarhamaailmasta jäivät erityisesti mieleen virtaavan veden ihmeet, Ihmekannut, mutta yksi tämän puutarhan jipoista taitaa olla hyötykasvien ohella tämä kristallikruunu. Alppiruusut ovat komeimmillaan vasta vähän ajan päästä.
Viinikärhö Mme Julia Correvon on lähtenyt kapuamaan ylöspäin. Elävän kasvin rinnalla puutarhassa kiemurtelee myös hieno neulegraffitikukkasien köynnös.
Tämä lienee siis Villakärhö. Vehreän puutarhan hoitaminen vaatii hyviä kädentaitoja. Käsin taiteillut neulekukkaset selviävät hyvin myös ilman vettä ja taitamattomallakin hoidolla...
Pariskunta on istahtanut puusta tehdyn pergolan penkille lepuuttamaan jalkojaan. Pergolaa kiertävät erilaiset viherkasvit - aina ei tarvita kukkasia väriläiskiksi, vaan väri-iloa saa aikaan jo kasveilla, joilla on eriväriset lehdet.
Valkoinen lintu ei ole pesimäpuuhissa, vaan tarkkailee tätä puutarha-alan opiskelijoille järjestetyn kilpailun voittajatyötä, Mystistä puutarhaa ja ohitseen kiitäviä junamatkustajia. Toteutetun työn suunnittelivat Mervi Kokkila ja Kati Jukarainen. Kiitos sekä suunnittelijoille että sponsoreille vihervirkistyksestä, joka saa jatkua Helsingin rautatieasemalla koko tämän kesän. Moni saanee tästä jatkuvasti kehittyvästä eli kasvavasta kaupunkipuutarhasta vinkkejä omaan pihaan tai parvekkeelle.

Kommentit

  1. Tämä on kyllä yksi kivoimmista julkisen tilan piristyksistä pitkään aikaan. Itse en ole näitä päässyt paikan päällä näkemään,mutta tuovat varmasti iloa ohikulkijoille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Kyllä näitä erityisiä, kivoja puutarhavirityksiä katselisi mieluusti muillakin asemilla :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit