Ympäristöluotsien Runotulilla 2018 Jyväskylässä


Hiiohei! Kahdesta edellisvuodesta poiketen Jyväskylän ympäristöluotsien Runotulet-tapahtuman vapaaehtoisporukka huokaisi helpotuksesta, kun lämpömittari olikin aiempaa lempeämmissä lukemissa loppiaisiltana 6.1.2018: vain muutama aste pakkasta. Edelliskertoina elohopea roikkui -20 pakkasasteen vilpoisammalla puolella...


Tällä kertaa lumesta pystyi jopa muovailemaan lumipalloja lumilyhtyihin sekä runopolun opasteiksi että itse runopolulle. Kävin itse pykäämässä muutaman lumilyhtyviritelmän Helenantien varteen.


Runotulet syttyivät samassa paikassa kuin aiemmin eli Kortepohjan Vehkalammenpuistossa, Variskukkulan tuntumassa. Jos Vehkalammenpuisto ei ole tuttu, se löytyy Wilhelm Schildtin kadun ja Taitoniekantien välimaastosta, Vehkahallin (eli kuplahallin) takaa. Vehkahallin edestä Taitoniekantielle johtaa Helenantie-niminen kevyen liikenteen väylä, jonka varresta pääsi pujahtamaan lumeen tallatulle polulle.


 Variskukkulan rinteeseen oli sommiteltu värikkäitä minitelttoja, edellisvuotiseen tapaan.


Olimme tallanneet Variskukkulan taa rinkulapolun, jonka varrelle oli sijoitettu 12 runoa, jotka olivat tällä kertaa ympäristöluotsien omaa tuotantoa. Runotarjokkaita olisi ollut enemmänkin, mutta raati päätti valita niistä tasan tusinan esille pantaviksi.


Lyhyen polun sai kiertää omaan tahtiin klo 18-19.30 välisenä aikana.


Loppiaisilta oli jälleen tunnelmallinen, siitä pitivät huolen lukuisat kynttilät ja ulkoroihut sekä tietenkin runot, joiden äärellä kulkijat hiljentyivät hetkeksi.Ympäristöluotsien kanssa sai myös vaihtaa ajatuksia reitin varrella ja patatulen ääressä.


Täytyy sanoa, että elävä tuli voittaa sähkövalon tällaisessa tapahtumassa... Hyvä fiilis jäi Runotulista jälleen. Saapa nähdä, jatkuuko tämä "perinne" taas ensi vuonna.

Iloista alkanutta vuotta ja nauttikaamme kävelystä myös hämärissä ja pimeällä, heijastimien (ja tarvittaessa omien valonlähteiden) kera!

Kommentit

  1. Siis mitä, onko tämä jokavuotinen tapahtuma! mistä saan lisätietoja, leena.latti@netti.fi kiitokset tästä ja ihanista kuvista t. leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Jo kolmena vuonna peräkkäin olemme ympäristöluotsiporukalla Runotulet järkänneet ja kivaa on se tekeminenkin ollut. Tällä hetkellä tutkaillaan, saadaanko vapaaehtoisporukka kasaan myös ensi loppiaiseksi. Ensi joulukuussa selviää viimeistään, :)

      Jyväskylän ympäristöluotsiasioista löytyy tietoa mm. https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut/kulttuuriluotsit/ymparistoluotsit, julkisesta Facebook-ryhmästä https://www.facebook.com/groups/jyvaskylanymparistoluotsit/ ja Luotsaten-blogista: http://luotsaten.blogspot.fi/

      Poista
  2. Ja taas olin reissussa loppiaisena ja missasin Runotulet. Oma henkilökohtainen loppiaisperinteeni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Rita, sitä sattuu, että ei voi olla kahdessa paikassa samaan aikaan ;) Tervetuloa kuitenkin paikan päälle, jos Runotulet vielä jatkuvat ja satutkin olemaan silloin maisemissa!

      Poista
  3. Onpa kaunis ja hiljentävä tapahtuma. Elävä tuli pimenevässä illassa on puhuttelevaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piipe! Tätä mieltä ovat myös ympäristöluotsit :)

      Poista
  4. Voi miten kutsuvan ja suloisen näköistä! Meillä on tungokseen asti täynnä oleva Lux Helsinki, mutta kyllä aito tuli, luminen metsä ja runot kuulostaa upealta kokemukselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runotulet on ihan tarkoituksella tällainen pienimuotoisempi juttu. Jyväskylässä on syksyisin aivan huippuhieno Valon kaupunki -tapahtuma (http://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/), johon kuuluu sekä vain tapahtuman aikaan toteutettavia että pysyviä valaistuskohteita (joita muuten on jo tosi monta). Siellä loistavat pitkälti sähkövalaistut jutut. Kuten Lux Helsinki, Valon kaupunki saa tapahtuma-aikana paljon väkeä liikkeelle ja sielläkin kovin ruuhka taitaa olla Tourujoen Valo virtaa -illassa, jolloin jokeen lasketaan elävien tulien lyhtyjä.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi