Puistokahvilassa

 Jyväskylässä ei ole symppiksiä pikkukahviloita ollenkaan liikaa. Ilahdun suuresti, kun näen Yliopistonkadun ja Oikokadun risteyksessä liitutaululla mainoksen puistokahvilasta. Sinne! Mainoskyltti on varmasti tarpeen, sillä luontaista trafiikkia Oikokatua pitkin on varmasti rajallinen määrä näin kesällä, vaikka kirppis toisinaan katua vilkastaakin.

Mäki-Matin perhepuiston soman punamultamökin kivijalassa on pikkuruinen kahvila Miranella, jolla on ahtaan sisätilan lisäksi käytössä kiva ulkoterassi, josta osa tarjoilustakin hoituu.
Sisätiloista löytyy jäätelö- ja sorbettitiski. Sorrun maistamaan kahta makua hellepäivän kunniaksi: rommirusinaa ja viekoittelevasti tuoksuvaa raparperisorbettia. Nam... On pakko kysyä, mistä nämä herkut ovat peräisin - ja kuulemma ovat Maatalon jäätelöä, tilalla valmistettua. Tuo tuote jää kutkuttamaan sen verran, että äskeinen googlaus paljastaa tuotteen olevan hollantilaisen ketjun konseptoima, mutta valmistajat ovat oikeasti paikallisia maitotiloja. Siis aika pitkälti lähituotetta, vaikka juuret juontavatkin manner-Eurooppaan.

Jäätelön ja sorbetin voimalla palaan Oikokadulta Yliopistonkadulle. Harjun rinteellä on uhkaavasti esillä lähestyvän moottoripärinätapahtuman rajausteippejä ja Yliopistonkadullekin viritellään betoniesteitä. Kävelijät väistäkööt, ja toisaalta, katsojat tulevat tungeksimaan tässäkin nimen omaan jalan.

Pidän vielä pienen taidehetken Patinan tuulikaappigalleriassa, missä on esillä tällä hetkellä Ludmila Havumäen maalauksia. Aiheina ovat lähinnä puutarhan kukat. Minun silmissäni useimmat niistä sopivat paremmin talvi-iltojen iloksi, nyt on hauskempaa tarkastella puutarhan antia ihan livenä ja kaikilla aisteilla!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi

Wivi Lönn -kävelyllä