Valoa itsenäisyyspäivään

Toivolan Vanhalla Pihalla on eloa, vaikka kaupungilla on muuten hiljaista itsenäisyyspäivän kunniaksi. Joulupiha on tuonut pihalle paitsi kynttilöitä, myös myyntikojuja, musiikkia ja joulutunnelmaa, vaikka maassa ei olekaan lunta, vaan välillä pisaroi hissukseen vettä.
Ei ole helppoa taikoa joulufiilistä, kun nurmi viheriöi ja pakkasesta sekä hangista voi vain uneksia, mutta kynttilät auttavat edes vähän.  Kuuntelemme glögimukit käsissä Maria Lundin laulamia joululauluja iltapäivän hämärässä.
Pujahdamme puoteihin, pysähdymme valaistun tähden alle jouluseimen eteen. Muutamalta kauppiaalta löytyy myös jotain omiin joulupaketteihini sopivaa.
Toivolan pihan soma kuusi alkaa lähtiessämme jo valaista pihaa, kun pimeä laskeutuu. Täytyykin käydä lähiaikoina vielä joulukuusikävelyllä, katsastamassa millaisia jouluvalokuusia muualtakin kaupungilta löytyy.
Kauppakadun jouluseimi on vitriinissä Forumin ja Jyväskeskuksen sisäänkäyntien välimaastossa, kivikorokkeella. Metallinhohtoiset hahmot saattavat tuoda ensin mieleen jotain aivan muuta kuin joulun, mutta kun pysähtyy lähemmäs katsomaan pleksin läpi, erottuu heinien keskeltä Jeesus-lapsen ja enkelin lisäksi enemmän väkeä kuin aiempina vuosina. Riikka Helminen täydensi vastikään jouluseimeä Marialla ja Joosefilla.
Käyskentelemme kaupungilla vielä hetken, kunnes käännymme Gummeruksenkatua ylös. Olisikohan Harjun portaiden juhlavalaistus jo sytytetty, vaikka kello ei ole vielä iltakuutta? Iloksemme elävät tulet valaisevat jo portaita, kun tulemme niiden juurelle. Sadat ulkotulet on juuri ehditty sytyttää; siinä vierähti partiolaisilta puolisen tuntia.
Kapuamme kivirappusia Harjun laelle ja pysähdymme katsomaan alas. Kauempaa, Jyväsjärven toiselta puolelta,  erottuu sinertävän valon kajo ja Kuokkalan vesitorni. Jalkojemme juuressa ulkotulilla valaistut Harjun portaat kunnioittavat Suomen itsenäisyyttä. Tämä on aina sykähdyttävä näky. Kynttilöiden liekit lepattavat vaimeasti, mutta onneksi ei sen kummemmin tuule. Kunhan kello tulee kuusi, sähkövalot portaiden yläpuolelta sammutetaan ja näky on vieläkin hienompi. Me poistumme illan hämärään, sytyttämään omat kynttilämme akkunalle.

Kommentit

  1. Onpa hienot nuo Harjun portaat valaistuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jyväskylän partiolaisten & Kortepartion :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi