Kävele naiselle ammatti 2015, Jyväskylä

On aika hyvä syy lähteä kävelylle, jos voi kävellä naiselle ammatin. Naisten Pankki on järjestänyt jo kuuden vuoden ajan tällaisia kävelyitä eri puolilla Suomea. Samassa yhteydessä kun käy kivalla kävelylenkillä hyvässä seurassa, voi muistaa naisia toisella puolella maailmaa ja tehdä lahjoituksen, jonka turvin ainakin yhden ihmisen elämä voi muuttua konkreettisesti parempaan suuntaan. Ammatti voi löytyä esimerkiksi koulutuksen tai pienlainan avulla. Jyväskylässä osallistuttiin suurella sydämellä Naisten Pankin tapahtumaan auringon suosimassa säässä.
Tapahtuma alkoi kokoontumisella sunnuntaina 13.9. klo 12 Mäki-Matin perhepuistossa. Kävelijöiden seuraan liittynyt europarlamentaarikko Henna Virkkunen toivotti kävelijät tervetulleiksi ja paikallisen Naisten Pankin edustaja Hannele Haltia kertoi miten mahtavasti apua on vuosien varrella kerätty hyvään: jos kuulin oikein, jo peräti 8 miljoonan euron verran!
Alkulämmittelystä vastasi Mama Africa rumpujen säestyksellä: kevyttä, rytmikästä jumppaa jolla lihakset lämpimiksi ennen kapuamista ylös Harjulle. Ja vaikka kyseessä oli erityisesti naisten tukemiseen järjestetty tapahtuma, oli muutama mieskin lähtenyt liikkeelle asian puolesta. Kansanedustaja Touko Aalto oli mukana alusta alkaen; vaikuttajista mukana oli myös ainakin kansanedustaja Aila Paloniemi.
Naisten Pankin kävelyn reitti oli helppo seurata, sillä reittinämme oli Harjun kuntorata. Ei eksymisen mahdollisuutta, etenkin kun Naisten Pankin viirit oli viritetty puihin, eikä hieman eri polun valitseminen Harjua kiertäessä olisi muutenkaan ollut vakavaa. Vesitorni pysyi koko ajan vasemmalla puolella, kaupunki alapuolella oikealla.
Kun saavuimme Harjun portaiden luokse, alkoi Henna Virkkusen ja Touko Aallon johdattama kävelijöiden porukka hidastaa ja lopulta pysähtyikin. Pirkko A. Veijo odotti meitä kiviportaikon toisella puolella ja pysähdyimme kuuntelemaan hänen kirjoittamaansa Hippa-runoa.
Katseleeko sisäinen lapsesi
sinussa kaihoten
kohti karusellia, pihakeinua?

Anna sen pelata mielessään
ruutua, pelata polttopalloa,
juosta kuurupiiloa.

Mutta tule sitten esiin itse,
nurkan takaa.
Ota elämästä kiinni
ja sano sille ääneen: HIPPA! 
Hippa! Hippailu-läpsiminen jatkui hetken kävelijältä toiselle, sitten jatkui myös matka eteenpäin. Alapuolellemme jäi Jyväskylän keskusta kattoineen, sen takana pilkotti Jyväsjärvi. Sitten Harjun pohjoispäässä rakennustyömaa, käännös takaisin kohti Norssia ja Mäki-Matin perhepuistoa, alapuolellamme Pitkäkatu.
Yli 90 kävelijää oli ilmoittautunut ja saapunut paikalle kävelemään Harjun ympäri, tehden sekä raha- että aikalahjoituksen Naisten Pankin hyväksi. Kävelytahti oli jokaisella vapaa ja salli sekä reippaan astelun että seurustelevan tahdin kävelyn aikana. Iloitsin itsekin siitä, että sain vaihtaa kuulumisia ystävien kanssa kävelyn aikana.
Pian noin 1600 metrin kiekka oli takana. Moni kävelijä suuntasi jo alas mehu- ja kahvitarjoilun pariin, osa päätti jatkaa Harjun ympäri vielä toisen kerran. Hyvästelin omat kävelytoverini ja suuntasin vielä uudelle Harju-lenkille ennen kuin palasin Mäki-Matin perhepuistoon lenkin päätteeksi.

Kylmä juoma ja kakkupala maistuivat saavuttuani takaisin lähtöpaikkaan, missä iloinen rupattelu jatkui. Jokaiselle kävelijälle oli varattu kiitoksena vielä tukijoiden varustama hyvän mielen lahjakassi. Kiva ele, mutta ei välttämätön, kun tässä sai jo hyvää mieltä koko tapahtumasta, mukavan kävelytuokion lisäksi!
Eläköön Naisten Pankki ja sen ihanat vapaaehtoiset! Toivottavasti tämän vuoden tapahtuma sai mukaan monia uusia kävelijöitä. Apua saavat naiset parantavat lopulta myös perheensä olosuhteita, joten avun saajia on enemmän kuin osaamme kuvitella. Auttakaamme toinen toistamme, niin lähellä kuin kaukana.

Kommentit

 1. Mukana jälleen minäkin. Mietinkin kulkiessani, että onkohan Kenkä mukana :)

  Lahjakassista olen samaa mieltä: ei välttämätön. Tukijat voisivat laittaa lahjan Naisten pankkiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sinäkin pääsit! Jätin itse lahjakassin ottamatta. Tukijat ovat antaneet oman panoksensa toki muutenkin, mutta halusivat muistaa osallistujia pienellä lahjalla. En itsekään noita lahjakasseja kaipaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit