Savetta Savelassa


Millä kävellä? Vaelluskengät ovat jo turhan raskaat keväisille, lumettomille teille. Epäilin jo, että jalkani ovat tismalleen kahden ns. normaalikoon välistä, oli asteikko mikä hyvänsä. Tai että en millään osaa arvioida kengän kokoa oikein. Tuntui, että tolkuton määrä kenkäpareja oli jo tullut sovitettua yhteensä kolmessa kaupungissa, eikä ollut toivoa siitä, että löytyisi kävelemiseen sopivat matalat tossut - kunnes tänään tuli pelastus ja Lowan Strato low istuikin oikeasti jalkaan. Oli ilo lähteä kokeilemaan uusia tossuja!

Hmm, tuli kyllä tehtyä kompromissi siinä, että luovuin goresta ja hyväksyin "vain" jalkoihin sopivat kengät. Siispä päätin skipata Laajavuoren kuratien ja kulkea roiskeettomasti kaupunkiasvaltteja pitkin. Keskustasta yläkaupunkiin kävi matka - alas Vapaudenkatua ohi Lounaispuiston ja Wivi Lönnin suloisen, keltaisen talokaunottaren vierestä tarkoituksella ylämäkeen hauskan lyhyttä Hämeenkatua Seminaarinkadulle, sitten Galleria Beckerin pihan poikki alas ja Juomatehtaan pihan läpi...takaisin Vapaudenkadulle ja heti seuraavaa Minna Canthin katua takaisin Seminaarinkadulle, Vaasankadulle ja Norssille. Lämmin jo, sillä tarkoitus oli ottaa alkulämpimät ennen spurttia Harjulle. Lääh, lääh, lääh...

Viikon päästä tarkoitus on tutkailla toiveikkaana kävelymielessä karttoja eri ympäristössä, siksi tässä tulee reippailtua oikein tositarkoituksella. Harjulta Nisulaan, vielä jotain pitäisi keksiä - hmm, Kortemäki! Turhamaisesti valitsin siis kuivat ja pääosin sepelistä puhdistetut kävelyväylät, jotta uudet töppöset pysyivät ensilenkillä puhtoisina.

Savelaan oli ilmestynyt uusi aitaus: Postin hallinnoima punatiilirakennus jää nyt rakennustyömaan taakse. S-ketju pykää uutta puotia Laajavuorentien ja Vesangantien kulmaukseen. Siitä häipyy siis epämääräinen parkkipaikka ja pajupuskasto, kun lähi-Länsiväylä saa tomeran kilpailijan naapuriinsa.

Uudet kengät toimivat, jibii!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi