Kukkaisaamu


Eilen lähdin kävelylle kahdeksan maissa vasta heräilevään lauantaiaamuun. Polku Kortesuolta kosteikkometsikön läpi Viitaniemeen soi vielä linnunlaulua ja valo siilautui hienosti kirkkaanvihreän lehvistön läpi. Osa polun pitkospuista on kärsinyt talvesta ja jokunen on räsähtänyt jo poikki lahouttaan. Toivottavasti kaupungilta liikenee kunnostajan apua, sillä muuten reitti rapistuu ja muuttuu kurakelillä mahdottomaksi kulkea.

Jousiammuntakentällä ensimmäinen urheilija pienen apupoikansa kanssa mittaili jo kenttää. Pari koiranulkoiluttajaa rupatteli Taidepolun päässä; toisella hieno lierihattu - selvä alkavan kesäisen juhlapäivän merkki. Kävelin reippaasti kasvun alkuun päässeen nurmikon poikki Kasinonmäen kukkaloistoa ihailemaan.

Voikukkameren keskellä ei tänä kesänä loistane enää rinteessä useina vuosina nurmikkoon leikattu hymynaama, sillä niillä paikkeilla hehkuu nyt komeana pinkkien ja punaisten tulppaanien sekä valkoisten narsissien suuri "kukkapenkki".

Tuomiojärven rantaa on levollista kulkea aamutuimaan. Vain muutama pyöräilija suihkaisi vastaan, kävelijöitä vielä harvemmassa. Uimarannan laidassa männikön suojassa oleva soma rantakahvila-kioski on itselleni uutuus, liekö se ollut toiminnassa jo viime vuonna? Sen kausi alkanee pian.

Nousin kahvilarakennuksen kohdalta hiekkatietä ylös Taulumäelle ja lähdin palaamaan kohti kotia. Taulumäen kirkkoa vastapäätä puutalojen takana miehet neuvottelivat takapihan puutarhasta; siinä on ollut aiemmin peruna- ja kasvimaatakin. Kiva katsoa, tuleeko siihen tänä kesänä jotain uutta, kävelytie kun kulkee aivan vierestä.

Ortodoksikirkon tontilla on piha sekamelskana, tänä päivänä ikävän tuttuun tapaan seinänvierukset kaivettu auki. Jospa jonain päivänä salaojat ja eristeet osataan tehdä kerralla kuntoon...

Aamukävely hidastui lopulta mateluksi Sepänaukion kohdalla, kun kurvasin kesäperinteisiin kuuluvalle kirppikselle tutkimaan myyjien moninaisia esillepanoja. Siellä oli jo mukavasti väkeä, vaikka päivä olikin koulujen juhlapäivä. Mukaan lähti mm. tuoreita karjalanpiirakoita aamiaispöytään, nam!

Kommentit

Suositut tekstit