Vänärillä

Väinölänniemi tai Vänäri, miten vaan. Yksi Kuopion helmistä etenkin näin hellepäivänä. Matkustajasatamasta on mukava lampsutella rantatietä pitkin kiertämään niemeä ja katsella pehmeästi liplattavaa Kallavettä, jolla lipuvat valkopurjeiset veneet ja pärisevät moottorit. Rannalla auringonottajien hissukseen punertuvat ihot ja nopeasti sulavat jäätelötötteröt.

Vänärillä pallot saavat kyytiä. Tenniskentillä oli tässä lämmössä hiljaista, mutta lentopalloilijat nauttivat kelistä, samoin koriskentällä pompottelijat. Jalkapallostadionin uupuneen laikukas nurmikenttä lepäsi vailla palloilijoita. Niemeä kiersivät hitaasti niin cruisailija-autot kuin maltillista vauhtia pitävät ulkoilijat, joista jokunen oli pysähtynyt aurinkoon pitämään taukoa lehden tai kirjan kanssa.

Poikkesimme Väinölänniemestä siltaa pitkin Rönöön, jonka rantoja ei niin vain kierretäkään kävelyteitä pitkin, koska siellä yksityiskotien tontit yltävät pääosin vesirajaan asti. Oli silti mukava kulkea kapeita katuja ja ihastella alkukesäisesti kukkivia pihoja ja mennä katselemaan Varvisaareen johtavalta kävelysillalta järvinäkymiä. Mikä idylli niin lähellä keskustaa!

Rönön sillan jälkeen voi Väinölänniemen kävelykierroksella istahtaa alas vaikka huvimajaan (kuva yllä) tai rantakallioille, ennen kuin jatkaa matkaa tänään vielä hiljaiseloa viettäneen kesäravintola Peräniemen Kasinon taakse pitkin leveää kävelypolkua. Niemen kauniiseen, vanhojen mäntyjen koristamaan kärkeen ei onneksi voi autoilla.

Vänärillä oli ihailtavan siistiä, vaikka eilisiltana niemi oli kirjavanaan etenkin valkolakkisia juhlijoita. Täytyy sanoa, että Kuopiolla on hieno kaupunkipuisto loistavassa paikassa keskustan tuntumassa. Mitä miellyttävin miljöö sunnuntaikävelylle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi