Kaupallisella kadulla

Jyväskylän kävelykadulla avattiin eilen vuoden viimeisen kuukauden ostoskausi. Sen sekä osittain myös lähestyvän joulujuhlan kunniaksi muutamia näyteikkunoita on somistettu ohikulkijain iloksi.

Perinteisesti tärkein ikkuna on Sokoksella, missä tutut tonttuhahmot uurastavat nyt leipomossa ja viereisessä puodissa käydään kauppaa vanhan ajan hengessä. Kissaemo imettää edelleen poikasiaan, kuten aiempina vuosina. Leipomossa kuria pitävät tiukan näköiset johtaja Varma Voitto, tarkastaja Tarmo Eri-Tarkka sekä kierosilmäinen päämaistaja Aimo Herkku.

Käsityömuseon ikkunassa (yllä) on rauhallisempi tunnelma. Lumisella kadulla punaisen hirsitalon edustalla kävelevät ja seurustelevat aikuiset kaupunkilaiset, lapset leikkivät. Nuket on yksityiskohtia myöten upeasti tehty. Eikä siinä vielä kaikki: museon ovenkahvassa lämpimän otteen tarjoaa kahvaa verhoava kuvioneulesuojus! Neulegraffitia?


Puiden runkoja ja oksia kävelykadulla verhoavat valot ja upouusi neljästä vaijerista Kompassin yllä nyt killuva joulutähti (Jukka Korpihete) ovat itse asiassa mukavan koruttomia viritelmiä. Soisi lumen vielä koristavan tienoita, niin olisi mukavampi jättää jalanjälkiä.

Kommentit

Suositut tekstit