Lumiveistoksia Galleria Beckerillä

Astun jo hiljenneeseen Galleria Beckerin pihaan (Seminaarinkatu 28) hieman liukasta pihatietä. Täällä pitäisi olla lumiveistoksia; Jyväskylän Taiteilijaseurasta on esitetty kutsu piha- ja lähipiirin väelle osallistua lauantai-iltapäivän ratoksi lumiveistostapahtumaan. Kauko Sorjonen naapurista Hämeenkadulta on huolehtinut siitä, että pihassa on sopivat lumikeot veistosten tekemiseen. Kolmeen asti iltapäivällä oli tarjolla myös kuumaa juotavaa - myöhästyin vajaalla tunnilla.
Ensimmäisenä minua tervehtii isokokoinen lumipää; kalju herra, jolla on reilunkokoiset korvat. Onkohan joku ollut lumitaiteilijoiden mallina vai ihanko tämä omasta päästä...?
Tekijäryhmiä on ollut neljä. Arvaan että tämän lumiveistoksen on työstänyt Jyväskylän Taiteilijaseuran joukkue. Hieno veistos vain muutamassa tunnissa!
Lumipään vieressä, portaiden tuntumassa, lepäilee sironokkainen lumilintu. Tämä lienee osoitteessa Seminaarinkatu 28 myöskin majaansa pitävän Keski-Suomen Popjazzopiston porukan tuotos. Svengaava kaupunkipulu?
Entä millainen on seuraava lumiveistos? Tästä suunnasta lähestyttäessä saan helposti selville sen, että kyseessä on Teatterikoneen teos...
Teatterikoneen lumilohkareesta on muotoiltu pyöreä pönttö, jonka kyljessä on tekijöiden tekstin lisäksi ainakin ilmeitä. Tai naamoja.
Aidan takaa Kirjailijatalolta saapuneiden Keski-Suomen Kirjailijoiden lumiveistoksessa yhdistyvät jalustalla seisova pata ja linnan vallihaudan sakarat. Kun kurkistan "padan" sisään, sieltä löytyy vielä sytyttämätön ulkoroihu. Tämä on siis tavallaan suuri kynttilälyhty.

Galleria Becker sai tästä pihalleen pop up-ulkoilmagallerian. Niin kauan kuin kelejä riittää!

Kommentit

 1. Kiva tempaus. Meillä oli aikoinaan edellisen koulun aikaan Kuopion IceMaratonin varrelle suunniteltuja lumiveistoksia. Isolla ryhmällä niitä oli kiva toteuttaa. Ryhmähenki ja yhdessä tekeminen oli mukavampaa kuin itse lopputulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että jäämaratonreitillä on ollut myös lumiveistoksia, lisänä vakiomaisemille. Hyvä idea ja olisi mahtavaa jos siitä olisi tullut (tai tulisi) peräti perinne!

   Ulkopuuhailussa yhdessä tekeminen onkin se juttu. Eikä kilpaileminen.

   Poista
 2. Pitäisikö sittenkin asua kaupungissa ja kävellä iltaisin / päivisin ja kokemassa enemmän.
  Täällä joskus tulee uudet jäljet lumelle...metsän elävät. Onni tulee täällä vastaan pienin askelin. Onneksi on nää blogit että pääsee näkemään kaupungin tapahtumat täältä. Nautin siitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemuksia saa kävelyllä ihan missä vaan. Kaupungissa on omat juttunsa, kaupungin ulkopuolella omanlaisensa.

   Itse iloitsin sekä tänään että eilen siitä, että sain sekä katsella metsän elävien tekemiä jälkiä puhtaalla lumella kauniissa maisemassa että jättää sinne omat lumikenkäjälkeni, peittymään seuraavassa lumisateessa.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit