Valoa hämärään

Talvi- eli normaaliaika on tuonut iltapäivällä jo varhain alkavan hämärän. Ilmeisesti lenkille pitää lähteä niin aikaisin kuin mahdollista, jos aikoo kulkea pätkän valaisematonta reittiä.

Sepän- ja Nisulankadun kulmassa jalankulkijain valotolpassa ei suinkaan ole vihreän aneluun tarkoitettua nappia, vaikka kauempaa näytti, että jokin uusi namikka suojatien viereiseen pylvääseen on ilmaantunut...

Nisulasta Taulumäelle mennessä tallasin kevyessä sateessa lukemattomia lehmuksenlehtiä alleni. Kadunvarren lehtipuut ovat jo lähes luovuttaneet. Käännyin Taulupolkua alas Tuomiojärven rantaan, missä kävelytietä valaisivat moottoritien mieleen tuovat oranssinpunertavat lamput. Hmm, onko kävelyteiden valoille olemassa suositusväriä?

Muutama soutuvene oli rannassa vielä kääntämättä, eli avoveden kalastuskausi ei ole vielä kaikilla ohi. Viitaniemen kärjen kävelytiellä vastaan tuli useita kävelijöitä, vaikka ainoa valaistus siellä on hehkua lähimmältä ajotieltä ja taloista. Toisaalta silmät tottuvat hämärään nopeasti, eikä askelia tarvitse arastella.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi