Itsenäisyyskulkue

Yliopiston päärakennuksen edestä lähti iltakuudelta liikkeelle itsenäisyyspäivän soihtukulkue, jonka järjestivät Opettajankoulutuslaitoksen ensimmäisen vuoden opiskelijat. Iltakävelijöitä oli kaupungilla heidän lisäkseen liikkeellä runsas joukko; moni jäi etenkin Kirkkopuiston liepeillä seuraamaan ylioppilaita soihtuineen. Myös ulkomaalaisia opiskelijoita oli mukana kulkueessa, joka matkasi Kauppakadun ja Puistokadun kautta vanhan hautausmaan sankarihaudoille.

Sankarihaudoilla soihdut sammuivat; vastassa olivat haudoille sytytetyt kynttilät. Musica-kuoro lauloi, kuulimme opiskelijan ja sotaveteraanin puheen, joita seurasi isänmaallista yhteislaulua. Maamme-laulun jälkeen soi Finlandia, jonka jälkeen lähdin vielä kävelemään kohti Harjua, vaikka ohjelma haudoilla olisi vielä jatkunut. Olisi pitänyt pukeutua myös seisoskelua varten...

Harjulla Neron portaita valaisivat partiolaisten sytyttämät ulkotulet. Jos olisi kiiruhtanut portaita ylhäältä alas, ei olisi varmasti huomannut muutamiin kohtiin iltahartauspolun tapaan sijoitettuja mietelmiä. Alhaalta ylös rauhassa kulkiessa ne kuitenkin huomasi helposti.  Suosikkini: "Sellainen henkilö, joka syö pannukakkua ja hilloa, ei voi olla kauhean vaarallinen. Tove Jansson".

Tänä iltana useassa ikkunassa paloi kaksi kynttilää. Juhlallinen tapa on vielä kauniisti hengissä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi