Palokan pyrähdys


Pakkasta on edelleen riittävästi. Sen verran, että jalan kulkijoita oli tänään liikenteessä vähemmän kuin luulin. Korteniityn uuden alueen päässä aukiolla, missä ennen oli massapohjaisia tenniskenttiä ja talviaikaan jääkiekkokaukalo, laukoi kaksi kiekkoilijanalkua lätkää keskenään. Onhan siinä kuitenkin vielä avojääkenttä. Saa nähdä, miten käy kun loput rakentajat alkavat täyttää nyt vapaita tontteja taloillaan.

Haukkalan lähteellä valui haukan hanasta sitkeästi lähdevettä, mutta kanisteriväkeä ei näkynyt. Hyvin poikkeuksellista. Jatkoin omakotitalojen rakennustyömaan läpi ja kartanon ohitse Ruokkeentielle. Pipo huurtui jo, mutta naama alkoi lämmetä. Olin välttänyt liikojen vaatteiden ansan, mutta se edellytti riittävää askellustahtia eikä sallinut jäähdyttäviä pysähdyksiä. Ranta-Niemelän kohdalla huvitti. Ensin on sinipohjainen kyltti PALOKKA. Sitten keltamusta taajamamerkki, jonka alla lukee...JYVÄSKYLÄ. Kaupungin alueella tässä on koko ajan tallusteltu, joten eikö olisi järkevää mainita Palokka siinä toisessakin kyltissä? Jyväskylän keskusta sattuu olemaan hieman toisaalla eikä taajama ole umpeen rakennettu Palokasta keskustaan asti!

Palokankeskuksen sunnuntaishoppailijoista täyden parkkipaikan kohdalla mietin hetken, sitten valitsin pidemmän paluureitin kotiin. Eiköhän Palokkajärvi menisi samalla vaivalla kuin Tuomiojärvi, siis Pappilanrinnettä kohti. Siellä koulukeskuksen vastapäätä entisiä nuorisotiloja, kirjastoa ja Palokärki-K-kaupan alkuperäistä liikerakennusta puretaan jo. Itse koulukeskus saa lähivuosina sisäilmaltaan toivottavasti terveemmän seuraajan.

Ritoniemen ohitin vielä ison tien vartta, Tyyppälänlahden kohdalla laskeuduin alas rauhaisalle rantatielle pöllyttämään höytyväistä pakkaslunta. Käsälän rivitalojen kohdalla rannassa oli peräti kolme erikokoista avantoa, varmaan innokkaille avantouimareille tai -kastautujille. Edes ne pienimmät voisi merkitä risulla...

Alkoi jo hämärtää, kun Tuomiojärvi tuli jälleen näkyviin. Enää Viitaniemi ja sitten oikaisu muhkuraisiksi tallautuneita, lumen peittämiä pitkoksia pitkin Kortesuolle. Ensi kerralla  lyhyempi lenkki, jos lämpötila pysyttelee tällä tasolla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi