Ravintolapäiväkävelyllä

Kello lähenee aamukymmentä, kun kiedon villahuivia kaulaani. Pakkasmittari huitelee -30°C tienoilla, mutta on parasta lähteä liikkeelle ripeästi: haluan varmistaa ainakin yhden herkkukokemuksen pop up-kuppilassa, ettei viimeistä palaa vietäisi nenäni edestä.
Reipas kävely aution oloisen kaupungin halki tuo meidät Keskustielle, Jyväskylän ihka ensimmäiselle kävelykadulle, joka on Gummeruksen- ja Kilpisenkadun välissä. Poppeli-lankakauppa (Keskustie 18) tarjoaa 4.2. Ravintolapäivän kunniaksi tilan Hooked On Sweets -herkuille ja minikahvilalle myymälän takaosassa, pyöreän pöydän ääressä. 
Ensimmäiset pohjoisamerikkalaisten leivonnaisten ystävät istuvat jo nauttimassa herkuista, mutta yritämme mahtua herkkupöydän eteen valitsemaan maisteltavaa.
Erilaisia juustokakkuja (mm. mustikkaa), kolmea lajia banana breadia, cookies, muffinseja, dominotryffelipalloja - no huh huh!
Kanadalainen Dominique on tehnyt mielettömän työn näitä leipoessaan. On vaikeaa valita, joten kokeilemme useaa sorttia. Nam! Saan eteeni mm. Santa's cookie-keksin, jossa on kuivattua karpaloa, tummaa ja valkosuklaata sekä manteleita. Niin hyvää ettei sanotuksi saa! On ilo ostaa muutama herkkupala myös mukaan...

Yritän seuraavaksi etsiä kännykällä netistä tietoja muista tämän Ravintolapäivän kuppiloista Jyväskylässä, mutta ikävä kyllä sivusto on ylikuormassa, eikä tarpeeksi tarkkoja pelastavia tietoja löydy kuin Sepänkeskuksen ravintolasta. Muita olisi ilmeisesti ainakin Väinönkadulla ja Yrjönkadulla, siispä etsiskelemään.

Tarkkailen Väinönkadulla toiveikkaana oviaukkoja ja portinpieliä. Missään ei näy opastavaa kylttiä pop-up-ravintolaan! Vesiperä. Laajennan etsinnän vielä hiljaisemmalle Yrjönkadulle, mutta epäonni jatkuu, ei kyltin kylttiä. Olisi pitänyt valmistautua paremmin eli ottaa taskuun lista tarkoista osoitteista.
Lopulta tärppää, sillä Yrjön- ja Kyllikinkadun kulmauksen ravintolapäiväravintola Sovinto on pystyttänyt mainokset myös ulko-ovelle. Sepänkeskus-nimeä käyttävä rakennus on nykyään nuoriso- ja kansalaistoiminnan keskus, mutta sen historia pitää sisällään muutakin. Aulassa olevan valokuvan mukaan talossa oli 1950-luvulla mm. Suomen Ase ja Työkalu-niminen liike.
Sisällä tunnelma on rauhallinen, nurkassa viritellään soittimia ja kohta alkaa soida musiikki. Sovinto-ravintolaa pitävät päivän ajan Jyväskylän vihreät nuoret ja opiskelijat; tarjolla on kahta lajia tortilloja, hedelmäsalaattia sekä teetä,  kahvia ja mehua.
Ravintolapöydille on ripoteltu presidenttiehdokas Pekka Haaviston vaalirekvisiittaa. Tortilla ja tee maistuvat akustisen kansanmusiikin tahdissa.
Sitten taas ulos jatkamaan kävelyä... Katson kaihoten Pitkäkadulla omakotitalon piipusta kohoavaa savua. Olisipa matkan varrelle sattunut yksi pop-up-ravintola, jossa olisi saanut lämmitellä elävän tulen ääressä!

Kommentit

 1. Minä vietin lähes koko lauantaipäivän sisällä koulujuttujen parissa, alkuviikosta kun on monenmoista deadlinea tiedossa. Tänään sentään uskaltauduin pakkaseen suunnatakseni kirpparille ja matkalla moni kanssakulkija suunnisti ilmeisesti vaaliuurnille. Illalla jännitetään...

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti moni uskaltautui ulos ja kävi tänään edes äänestämässä, jos ei ehtinyt aiemmin :)

  Pakkanenkin voisi oikeasti hellittää, sillä taisin toissailtana vahingossa palelluttaa sormeni, kameraa pidellessä...

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia! Nyt seuraavaksi Kissanviiksen ruokaravintolaan... löytyisiköhän listalta vielä 60-luvun grillipihvi ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, ja toivottavasti Kissanviiksistä löytyi toiveruokaa!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi