Jyväskylä: Tulevat taidekaapit 2014

Jyväskylän ensimmäinen sähkönjakokaappitaideprojekti toteutui vuonna 2013 nimellä Taidetta tiellä. Nyt on vuorossa toinen taidekaappiprojekti, jälleen osana Yläkaupungin yötä. Innostuin heti kun kuulin tästä, sillä sähkönjakokaapit ovat melkoisen perustylsän näköisiä, eivätkä suttuiset tägit tai repaleisiksi revityt tarrat niitä yleensä piristä.
Cygnaeuksenkatu 1
Kävelin katsomaan seuraavia taiteella varustettavia sähkönjakokaappeja, joita on tusinan verran yläkaupungilla. Jos vain hieman liioittelen, ne lähes tärisivät siitä ilosta, että ankeuden tilalle on luvassa uusia, piristäviä kuoseja.
Vaasankatu 29-31
Vai mitä mieltä olet? Eivätkös nämä ansaitsekin jotain uutta ja kaunista ylleen?

Tällä kertaa Yläkaupungin Yön taidekaappikisaan sai osallistua kuka hyvänsä, joten päätin kaivaa omista kaupunkiotoksistani esille fotoja, jotka saattaisivat sopia sähkökaapin kylkeen. Valintani osui seuraaviin Jyväskylästä taltioimiini yksityiskohtiin; kuvat on rajattu tiettyjen sähkökaappien muodon mukaisiksi. Kuvat ovat nyt mukana Taidekaappikisan äänestyksessä, joka päättyy 4.5.2014.
Slow Mood
Sattumoisin otin tämän etanakuvan juuri Yläkaupungin yön aikaan (2012), käytyäni aamukävelyllä Alvar Aalto-museon Aamukasteklubilla hilpeällä aamiaisella, jolla musisoi mm. La Sega del Canto. Kohtasin hitaasti ja arvokkaasti etenevän Etanan Rantaraitin läheisellä kävelytiellä Jyväsjärven Mattilanniemen puoleisessa päässä, kuunnellessani vielä lintujen aamukonserttia.
Pihlajahelmet
Pihlajahelmet-kuva puolestaan on syyskuinen otos Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampuksella, minne oli syksyllä 2009 ripustettu mitä erilaisimpia luonnon aineksista tehtyjä yllätyksiä ohikulkijoille. Kuulaan päivän valo ja aamukasteesta kiiltävät pihlajanmarjat lumosivat meikäläisen.

Tunnustan, että olisin tosi iloinen, jos saisin pienesti Jyväskylää taltioineen kuvani sähkönjakokaapin seinään, joten jos pidät niistä, käy äänestämässä Slow Mood- ja/tai Pihlajahelmet-kuvaa :) Tai käy äänestämässä muita suosikkikuviasi!  Sähkökaapit kiittävät joka tapauksessa.

Kommentit

 1. Mahtavaa että tämä idea saa jatkoa! Pitää käydä kurkkaamassa kaikkia ehdokkaita,mutta kyllä tuo sinun etanakuvakin ansaitsisi päästä paikalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monia hienoja siellä on äänestettävänä! Kaupungilta löytyisi varmasti jokaiselle ehdokkaalle vapaa sähkönjakokaappi, mutta vain 12 pääsee lopulta esille...

   Poista
 2. Hieno idea, toivottavasti uuden ilmeen saaneet (saavat) kaapit säästyvät ilkivallalta. ps. äänestetty on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Seita :)
   Viimevuotiset taidekaapit ovat minusta pysyneet hyvässä kuosissa, joten toivoa on...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi

Wivi Lönn -kävelyllä