Jyväskylä: K6A6, Kirsi Salo & Sami Louhela

Viimekertainen visiitti Kauppakadun yläpäässä sijaitsevaan eteisgalleriaan (osoite siis Kauppakatu 6 A 6) jätti niin mukavan muistijäljen, että sunnuntaikävelyllä on ehdottomasti poikettava kurkistamassa, mitä pienestä tilasta löytyy tällä kertaa. Soitamme ovisummeria ja pian K6Ag-eteisgallerian ovi aukeaa.
Tällä kertaa eteistila kylpee valossa, jotta esillä olevat Kirsi Salon valokuvat pääsevät oikeuksiinsa. Kuville seuraa pitävä Sami Louhelan ääniteos sen sijaan viihtyy missä valaistuksessa hyvänsä. Salon mustavalko- ja värikuvat ovat koonneet tunnelmia sekä hyvin läheltä (ainakin naapurista Ylä-Ruthilta) että kaukaa. Ihmisiä, hetkiä, muotoja. On jännää, kuinka mustavalkoinen kuva usein onnistuu häivyttämään nykyhetken ja luomaan illuusion siitä, että kuva olisi otettu epämääräisessä ajassa, ehkä hyvinkin kauan sitten. Mutta yksityiskohdat onnistuvat joskus paljastamaan, missä ja milloin mennään.
Suljen silmäni ja pysähdyn kuuntelemaan äänimaailmaa. Olen kuulevinani äänistä matkantekoa, kuin askelia soralla, asvaltilla. Liikettä ajassa? Siltä minusta tuntuu. Avaan silmäni ja sitten mietimme suosikkikuviamme (ei helppo valinta!). Ylä-Ruthin kuvan ohella minuun vetoavat nyt eniten ihmisettömät, valon ja varjon leikit. Löytäisinköhän kotoa sopivan paikan tuolle... Niin, kuvat ovat myös myytävänä ihan kohtuuhintaan.

Jos haluat nähdä hienot kuvat läheltä äänimaailman säestyksellä, ei muuta kuin kipin kapin K6A6-eteisgalleriaan viimeistään su 11.5.2014, sillä sitä seuraavana viikonloppuna alkaa K6A6-eteisgallerian viimeinen näyttely Jyväskylässä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi