Adieu, Camille ja Paul

Jyväskylässä visiitillä oleva ystävä vinkkaa Yläkaupungin Yössä, että Kauppakadulla on uudessa galleriassa ranskalaistaiteilijoiden töitä. Onneksi tulee tarkistettua, että tämä uusi galleria ei ehdi (osoitteessa Kauppakatu 5) kauaa vanheta - Äkkigalleria 15 on auki vain viikonlopun 18.-20.5. 2012. Eli sunnuntaina on käytävä varhaisaamukävelyn lisäksi myös päiväkävelyllä.
Camille Girard ja Paul Brunet eli tuttavallisemmin Camille+Paul, tai C+P, ovat viettäneet Jyväskylässä taiteilijaresidenssissä kolme viikkoa ja tuottaneet sinä aikana arjesta ja arjen esineistä teokset tähän näyttelyyn. Heti ikkunan edessä on pysähtynyt "kuva" taiteilijoiden arjesta: sivellin, värit ja vesilasi, Arto Paasilinnan Jäniksen vuosi -kirjan ranskalaisversio Le lièvre de Vatanen
sekä Camille+Paulin siitä maalaama taideteos! Ikävä kyllä mikään valokuva ei voi tehdä oikeutta heidän upeille piirroksilleen tai maalauksilleen. Tarkka jälki paperilla on nähtävä ihan oikeasti.
Seinällä on myös pari muutaman teoksen sarjaa, joista voi sekä tunnistaa pieniä esineitä että naamoja. Ja voi, suosikkini on jo varattu!
Ikkunalaudalta voi bongata lisää teosten malleja ja päätellä, että yksi naamakuva syntyi vappuna...
Osassa taideteoksista on jotain erittäin helposti paikallistettavaa, kuten Jaakko Valon seinämaalaus, jonka esikuva on kirjaimellisesti aivan seinän takana. C+P-version värit ovat kyllä paljon hehkuvammat...
Pariskunnan töissä on jotain vangitsevaa, eikä niiden ohi voi (eikä etenkään kannata) kulkea pikavilkaisutekniikalla. Äkkigalleristi Anna Ruth istuu kärsivällisenä jakkaralla, kun matelen teokselta toiselle.
Otan käteeni vieraskirjan vierestä pienen luonnosviholta näyttävän kirjasen. Useimmat sivuista ovat puhtaan valkoisia, mutta muutamilla sivuilla on upeita piirroksia, kuten tämä puu, jonka Camille + Paul ovat päivänneet dimanche 29 avril 2012, muutaman viikon takaiselle sunnuntaille. Toivottavasti heidän mieliinsä juurtui jotain inspiroivaa Jyväskylästä. Ainakin tämän näyttelyn nähneet saivat hienon, yksityiskohtiin tarttuneen elämyksen!

Äkkigalleria 15 katoaa yhtä äkkiä kuin on tullutkin. Missä ja mitä onkaan seuraavassa...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi