Ihmepuutarha asemalla


Kun astun junasta Helsingin rautatieasemalla ja kävelen laiturilta kohti asemarakennusta, kello lähestyy keskipäivää. Asema on miltei yllättävän hiljainen, mutta asemalaiturin päässä kohtaan vielä rauhoittavamman näyn: suuret puutarhalavat, jotka viheriöivät ja kukkivat loisteliaasti tässä tavallisesti niin harmaassa miljöössä. Atsaleat hehkuvat kerrassaan upeasti!
VR:n kivimiehet on nyt ikuistettu totemipaaluihin - siis puumiehiksi - ja liekö siellä muotokuva myös Bubi-huuhkajasta, jonka esikuvan nykyisestä olinpaikasta ei ole tietoa...
Hauskimpia yksityiskohtia Ihmepuutarhassa ovat ilmasta roikkuvat Ihmekannut, jotka huolehtivat niin vielä vähemmän kukkivien...
... kuin jo runsaassa kukassa olevien kasvien kastelusta taukoamatta. Tässä alkaa melkein toivoa, että olisi Helsingissä käyntiä myös uudelleen, ennen kuin Ihmepuutarha vetäytyy Helsingin päärautatieasemalta kesäkuun puolivälissä. Kasvien juurelta löytyy ystävällisesti myös komistuksien nimet kertovia kylttejä. Kukassa on esimerkiksi koristeomenapuu "Kadetti".
Onnittelu VR:lle (150 v) ja kiitokset myös VR:n yhteistyökumppaneille alkukesän piristyspuutarhasta, joka juhlistaa iloisesti Helsingin designpääkaupunkiutta! Tästä on hyvä lähteä jatkamaan matkaa kaupungille jalkaisin.

Kommentit

 1. Moi,

  kiva kirjoitus Ihmepuutarhasta. Satuin törmäämään blogiisi kun etsin juttuja Ihmepuutarhasta. Näidän runsaiden kirjoitusten ja aseman käyttäjien palautteen ansioita olemme yhteistyökumppaneiden kanssa päättäneet että Ihmepuutarha jää ilahduttamaan aseman kävijöitä aina elokuun alkuun saakka.

  Hyvää kesää.

  t: Mainostoimisto Skandaalin edustaja joka toivoo että mahdollisimman moni ilahtuu VR:n ja GreenCaren sekä Tahvosten ja Skandaalin rakentamasta Ihmepuutarhasta.

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno juttu! Kiitokset teille kaikille iloisesta, värikkäästä kesälahjastanne aseman asiakkaille :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin päädyin kuvia etsiessäni tänne, kiitos kun olit ottanut upeita otoksia tästä upeasta projektista. Skandaalin edustajalle toive (jos seuraat), että kai tämä saadaan toteutumaan myös ensi vuonna..? Aivan upea projekti! :-)

  VastaaPoista
 4. Kyllä siitä kasvi- ja väri-ilosta olisi kiva nauttia asemalla aina pitkän talven jälkeen! Toivotaan että VR, GreenCare, Tahvoset ja Skandaali (ja/tai muut yhteistyökumppanit) innostuvat tästä vähintään kerran uudelleen :)

  VastaaPoista
 5. Moikka,

  Kyllä jatkosta ollaan keskusteltu ja kumppanit ovat juuri palautteen ansiosta olleet halukkaita vihreyttämään ja ilahduttamaan jatkossakin. Hyvää kesää!

  t: Skandaalin väki ;)

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtava juttu!!! Iloista kesää myös teille :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit