Liikettä


En ole ainoa, joka moottoritta kulkee liukkaaksi kiillottuneella tai paikoin pehmeällä, sohjoisella lumella. Keskussairaalantien polkupyörälaskuri (asennettu 2004) julisti 472 pyöräilijän viilettäneen mittauspaikasta ohi tänään. Viime vuonna fillaristiohituksia oli ollut sinisen valopylvään mukaan yli 500,000. Kuinkahan monta kävelijää tästä kulkee päivittäin?

Kramsunkadun yläpäässä pihakuusta koristaa edelleen valoköynnös. Mitä sitä suotta enää pois ottamaankaan... Selviän Jyväsjärven rantaan liukastumatta, vaikka välillä kengänpohjat alamäessä jo lipsuvat, kun on vaikea erottaa liukasta ja todella liukasta valkoista kohtaa toisistaan.

Mattilanniemessä pysähdyn hetkeksi sillan tuntumaan. Lumikentällä on menossa pallopeli. Vihje yksi: parilla pelaajalla on leveävaakaraitaiset paidat. Kun pelaaja heittäytyy pallon kanssa mahalleen lumeen (vaikka hänen päälleen ei heittäydykään läjää muita pelaajia), vahvistuu epäilys: rugbytreenit menossa.

Seuraan katseellani Jyväsjärven jäällä hitaasti etenevää liikkujaa. Hyvä on, on se sittenkin luistelija, vaikka vauhdin perusteella hän luistelee liisterissä eikä jäällä. Nousen vastahankoisesti puhtaalta Rantaraitilta kohti keskustan kurasohjoisia katuja ja alan toivoa pakkaspäivien paluuta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi