Entinen lintutorni

Viitaniemen ja Kortesuon välisen Eerolanlahden lintutornilla ovat ilkeät käyttäneet valtaa. Lintutornin tärvely on "onnistunut" ikävä kyllä niin pahasti, että tornin rappusten ala-askelmalla kielletään enää kapuamasta ylös. En voi käsittää tätä tuhoamisvimmaa, jossa ei ole mitään järkeä. Ketä yksi lintutorni olisi edes muka häirinnyt?
Lintutornin sivuseinäkkeistä vain yksi on enää paikallaan, kolme on riehuttu alas äskettäin harvennetun rantapusikon sekaan. Jyväskylän kaupungin nettisivuilla kerrotaan lyhyesti lintutornin käyttökiellosta. Kuulostaa uhkaavalta, että "tornin purkamisesta tai korjauksesta päätetään lähiaikoina".
Eerolanlahden lintutornista on nyt tullut lintulava, jota saavat käyttää enää linnut. Jos tätä tornia ei korjata vaan puretaan, eivät edes ne.

Kommentit

  1. Torni on nyt pistetty lopulta palasiksi ja jäännökset kannettu polun varteen. Surullista. Toivottavasti harrastajille saadaan vielä uusi torni, vaikka entinen ei häiriköiltä rauhassa saanut ollakaan.

    VastaaPoista
  2. Toivon samaa, että tilalle tulisi uusi torni. Näin sekä lintuharrastajien että meidän muiden puolesta, joista on kiva joskus katsella lintuja ja samalla nauttia tovi yläilmanäkymästä maisemaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi