Penkkipunnerrusta

Aamukävelen Viitaniementieltä Nisulan urheilukentän viereisen pusikkopuiston halki Aatoksenkadulle. Kirjastoauton pysäkin lähellä rauhassa aiemmin ollut puistonpenkki on tylysti kaadettu jalkakäytävälle, niin että sen ohi hädin tuskin pääsee kulkemaan. Pysähdyn nostamaan penkkiä pystyyn, mutta ikävä kyllä paljastuu, että penkin yksi jalka on katkaistu, eikä pystyasennosta tule mitään. Huokaan ja ryhdyn heivaamaan penkkiä reunemmas metalliaidan viereen, että se ei olisi kävelijäin tiellä. Toivottavasti Joku hoitaa penkin pian kunnostukseen. Onko jossain osoite, johon voisi ilmoittaa tällaisista?

Joku Toinen on innostunut äskettäin vastaavanlaisen lepopenkin siirtelystä, kylläkin toistaiseksi ehjänä, Viitaniementien ja Wilhelm Schildtin kadun välisellä kävelytiellä. Pitkän suoran keskivaiheilla roskiksen vieressä majaillut penkki on saatu kannettua (oletettavasti ryhmätyönä) lähemmäs kävelytieltä AO-ammattiopiston pihaan johtavaa aukkoa, jotta siellä äskettäin opiskelun aloittaneet saisivat taukotupakoida istualtaan oppilaitoksen pihan ulkopuolella.

Olisi ystävällistä, jos ammattiopisto tarjoaisi omasta takaa opiskelijoilleen taukopaikat, niin sen viereisen kävelytien ainoa lepopenkki voisi pysyä alkuperäisellä avarammalla paikallaan maisemapellon vieressä... Vaikka olihan se sielläkin jostain syystä selin itse peltoon.

Kommentit

Suositut tekstit