Juomatehtaan pihalla

Jostain kaikuu ylemmäs kampukselle musiikkia; seuraan ääniä ja laskeudun Seminaarinmäeltä alas Juomatehtaalle, missä vielä myöhään iltapäivällä musisoidaan riemukkaasti. Neulegraffitien tekijät ovat saaneet tulosta aikaan ja ripustelleet töitään piha-alueen kaiteiden koristeiksi.
Taiteellisesti orientoitunutta opiskelijoiden järjestämää Tutkintotehtaan pihajuhlaa suosii upeasti aurinko. Pihakirppis on lopettelemassa, livemusiikki vaihtuu levyiksi. Värikkäät kankaat hohtavat kivestä ja asvaltista kilpaa auringon kanssa, jotkut onnekkaat nauttivat kirkkaankeltaisista aurinkotuoleista. Muutaman lierihattuisen neulojan puikot suihkivat edelleen, joku hörppii teetä ja vieressä värkkäillään perinteistä kuljetusapuneuvoa maitokärrypajalla.
Lähden kapuamaan Juomatehtaalta takaisin Seminaarinkadulle, hennonvihreiden lehtipuiden suojaamaa oikopolkua Galleria Beckerin pihan kautta. Saan mukaani muistutuksen iloisista kädentaidoista ja palasen kiireetöntä tunnelmaa.

Kommentit

 1. Mukavaa kun kävit kurkkaamassa piha/kevätjuhliimme! :) Itse en valitettavasti eilen ollut paikalla,olin Savossa kesätyöhaastattelussa. Mutta kuvista ja tekstistä päätellen muut ovat osanneet pitää hauskaa ja nauttia säästä! :)

  Yhden Juomatehtaalaisten blogin löytää osoitteesta: http://esteettinen.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Minäkin osuin paikalle melko sattumalta. Olin Musicalla erään tutkimuksen koekaniinina ja huomasin siellä ilmoituksen tapahtumasta. En ehtinyt kauaa olla paikalla, mutta meininki oli kiva ja sää loistava.

  Tällaisia tapahtumia soisi löytävän enemmänkin. :)

  VastaaPoista
 3. ja tänään tapahtuma jatkui, en tosin päässyt paikalle edes sivustaseuraamaan. Samaa mieltä, lisää tällaista!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi