Saunanvetokävelijöitä Kuopiossa

Kuopio sunnuntaina, lähellä matkustajasatamaa ja tuulessa aaltoilevaa Kallavettä. Hetkonen, menikö tuolla talojen välissä sauna, jota vetivät haalaripukuiset hahmot? Käyn lähemmäksi ja totta se on: vetokärryn päällä on pieni mutta käyttökuntoinen sauna, joka on ahkerien käsiparien ansiosta jatkuvassa liikkeessä.

Saan kuulla, että tässä pyritään rikkomaan 30 vuoden takainen kuopiolaisten opiskelijoiden tekemä ennätys, tavoitteena nyt 80 tuntia yhtäjaksoista tehdasrakenteisen saunan vetämistä. Tapahtumaa muistellut professori innosti opiskelijat uuteen yritykseen...
Lauteilla on jatkuvasti vähintään kaksi kylpijää, joskus jopa neljä. Välillä saunaa on intouduttu vetämään turhankin lujaa, mutta kävelyvauhti on tässäkin se oikea tahti. Onhan tämäkin tapa lähteä kävelylle, saunaa vetäen... Mukaan ilmoittautuneita oli noin 150 ja lähes sata on jo ehtinyt tähän sunnuntain puoleen päivään mennessä käydä kiskomassa ja saunomassa osuutensa. Urakan on määrä olla ohi maanantaina klo 17.

Siirryn ylemmäs keskustaan, pistäydyn VB-valokuvakeskuksessa Tero Puhan Splitting the mirror  -valokuvanäyttelyssä. Pisimmäksi aikaa pysähdyn katsomaan lyhytelokuvaa Nine to five, jossa voi nähdä myös työelämän huonontumisen lyhyen historian.
Sitten on aika päiväkupposen ja kapuan Kauppakatua pitkin lähemmäs remontissa edelleen olevaa toria. Kahvila Kanelissa on leppoisa tunnelma ja kahvi tuodaan somassa kupissa pöytään. Tekotakan reunuksesta roikkuu mihin päivään hyvänsä sopiva ystävällinen toivotus.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi