Turku: Sarja kuvia

Ajattelen, olen siis Turussa 2011. Olen koukussa! Nähtyäni kaksi ensimmäistä sarjakuvakylttiä sunnuntaiaamuna Suomen Sydän-reitin alkupäässä mietin, mistä on kyse, mutta löydän kulttuuripääkaupungin Turku 2011-kesälehdestä lisätietoa. Turun Sarjakuvakerho riemastuttaa kulkijoita kaupungille ripotelluilla 50 sarjakuvakyltillä. Jo ensimmäisistä jää nälkä: mistä löydän niitä lisää?
Ei harmita, vaikka netissä ei vielä ole karttaa sarjakuvaliikennemerkkien sijainnista, onhan virallinen sarjisaika 1.6.-31.8. ja olen päivän, pari etuajassa. On itse asiassa hauskaa lähteä vain kuljeskelemaan ja etsimään, mistä lyhtytolppiin kiinnitettyjä sarjakuvia löytyy.
Päättelen, että melko varmoja löytöjä tulee nähtävyyksien liepeiltä. Kuljeskelen niin Aurajoen itä- kuin länsipuolella, aivan joen rannalla, kapuan mäkiä ylös, tassuttelen puistoissa. 
Jos olisi enemmän kävelyaikaa, voisin ottaa vaikka Urheilupuistossa myös rennosti, etenkin kun siellä on kivoja, uusia lekottelutuoleja. Tai sitten voisin valita leppoisan nurmikkotuokion.
Parin päivän sarjakuvalöytöretkeilyn hilpeä saalis on 18 sarjakuvakylttiä, mutta ne loput jäävät tietysti kutkuttamaan, joten pitäisikö Turkuun tehdä vielä yksi kesäkulttuurivisiitti? En nähnyt vielä yhtään kiroilevaa siiliä!
(Psst. Yksi suosikeistani on Luostarinmäen käsityömuseon portin vieressä...)

Kommentit

  1. Tosi kiva blogi sulla. Olisi mukava, jos kuvia saisi klikattua suuremmiksi. Kuinka kauan sinulta kesti kävellä tuo reitti?

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Valitettavasti kuvia ei voi klikata suuremmiksi, käytän täällä pieniä tiedostoja.

    Sarjakuvien perässä kävely: ekat tulivat vastaan sattumalta, mutta sitten aloin etsiä niitä katukuvasta kun olin liikkeellä muutenkin. Viimeinen aamukävely Aurajoen itäpuolella (8 kpl "saalis") oli kyllä jo tietoista metsästystä ja siihen meni mutu-kävelynä (=kokeilenpa tuolta) toista tuntia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi