Joulutunnelmaa keskellä Jyväskylää

Pakkanen tekee hämärtyvästä talvipäivästä erityisen. Jyväskylän Harju on muuttunut satumetsäksi, jossa sokerihuurretut koivut ja männyt ovat huimaavan kauniita. Nousen erinomaiseen kuntoon korjattuja puurappusia ylemmäs Harjun rinnettä nauttimaan kaupunkipuistosta Jyväskylän yllä.
Harjun rinteille on tallattu lukuisia kapeita polkuja. Kaikki eivät aina halua kulkea leveämpiä, kaupungin auki pitämien kävelyteitä pitkin. Entä mitä jälkiä nuo jyrkässä rinteessä mutkittelevat urat ovat? Olisikohan alas pyyhälletty lumilaudalla? Tuossa menee selvästi pulkan ura...
Kuun puolikas hohkaa kylmää yötaivaalla, kuin aikoen varmistaa että valkea kuorrutus ei pääse haihtumaan puiden oksilta.
Kellanpunervat ja valkoiset keinovalot värjäävät maiseman ja puut paikoin hyvinkin taianomaisin värein.Tämä on luonnon ja urbaanin elämysmaailman yhteiseloa, valon Jyväskylää.
Suorastaan mykistyn. Harjun, tai siis Neron portaat, ovat juuri nyt aivan lumoavan kauniit. Upeasti valaistut valkoiset puut sinistä taivasta vasten ovat epätodellinen näky, mutta onneksi totta. Ja onneksi pidin pääni enkä piitannut pakkasesta, vaan kapusin Harjulle!
Harjun portailla on vain vähän liikennettä. Kivirappuset on juuri nyt tarkoitettu hiljaiseen kulkemiseen. Yksin tai yhdessä.

Laskeudun kauneudesta kiitollisin mielin takaisin keskustan kaduille.
Kirkkopuistossa lumimaisema henkii laskeutumista joulunpyhiin ja hiljaisuuteen. Kain Tapperin tumma Yö-veistos on tyystin valkoisen peitossa; lumeen veistoksen kyljessä on piirtynyt neljä toisissaan kiinni olevaa hahmoa. Kuin neljä Tapperin veljestä - joista jäljellä on nyt enää Yrjö, sillä kirjailija, sanan taitaja Harri Tapper nukkui pois eilen 23.12.2012. Rauha Harri Tapperin muistolle.

Hyvää ja rauhallista joulua, Jyväskylä.

Kommentit

  1. kiitos. täällä käydessä ei pety koskaan. siis sivuillasi.

    VastaaPoista
  2. Onpa todella kaunista! Sinä sitten osaat ottaa hienoja kuvia, joissa aistii tunnelman:-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit