Poppelit pinoon

Lähestyessäni aamulla Viitaniemeä kuulen moottorisahan pärinää. Käännyn Viitaniementieltä Taidepolulle aavistellen, että nyt on hetki koittanut poppeleille. Keskisuomalaisessa kerrottiin lähestyvästä kaatourakasta ennakolta äskettäin.
Näin yhdeksän potraa poppelia on siirtynyt autuaammille metsästysmaille, tai no, ainakin noussut konekouran kohottamana vihreän menopelin kyytiin. Liekö edessä kuivatus muuhun hyötykäyttöön kuin polttopuuksi? En hoksannut moottorisahamiestä häiritä kysymällä.
Rauha näiden poppelien muistolle. Lehtijutun mukaan puut erehtyivät roskaamaan ja pudottelemaan oksia liikaa lähikiinteistön kiusaksi. Tilalle on tulossa tiettävästi paikalle sopivampia puita. Jännityksellä odotan, mikä puulaji on passeli paikkaan, ei roskaa eikä pudottele oksia...
Alla Taidepolku aiemmin marraskuussa.

Kommentit

 1. Taidepolun poppelit

  Ihmettelisin minäkin syitä kaatoon, jos asuisin muualla, enkä tuntisi poppelia.
  - Vahvat juuret työntyivät rakennuksen alle ja pitkään jatkuessaan aiheuttivat rakennukselle vauriovaaran.
  - Myrskytuhovaara.
  - Kuivaneet usean metrin mittaiset oksat putosivat rakennuksen ja autojen päälle (autopaikat pihassa)ja aiheuttivat vaaraa ihmisille.
  - Juuret nousivat myös pihoihin (myös talon sisäpihalle) samoin juurivesat.
  - Kesäinen "autojen päälle tippuva mahla" ja siemenhaihtuvien tulva, sekä kenkien pohjiin tarttuvat silmujen? tupet asukkaiden riesana.
  - Rivitaloalueelle istutettu alunperinkin väärä puulaji vastoin suunnitelmaa.
  - Mittakaavavirhe: Rivitaloalueelle eivät kuulu korkeat puut.
  - Uskomaton määrä lehtiä syksyllä haravoitavana ja kärrättävänä.
  Nämä syyt päällimmäisinä asukkaan mielipiteenä. Kauniita olivat katsella,kiva oli tuoksuja haistella, tupsuvilloja ja mahlatippoja hupsutella sekä syksyisin keltaista lehtimattoa ihastella. Mutta kaikelle on aikansa - uusi kevät koittaa uusin istutuksin. Kaupunki hoitaa omansa - kiitos kaupungille.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä ne olivat kasvaneet isoiksi. No, kaikella on aikansa.
  Mitähän puita siihen oli aikanaan suunniteltu?

  VastaaPoista
 3. Alkuperäinen puuvalinta oli pensasvaahtera. Ilmeisesti kaupunki istuttaa niitä keväällä 2011.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, kiitos selityksestä! En ole koskaan ollut poppelin naapurina, joten ei ollut mitään käsitystä yhteiselon erityispiirteistä (lehtijuttu oli niukkasanainen). Tuon perusteella kannattaa miettiä kahdesti, ennen kuin istuttaa poppelin pihaansa.
  Toivottavasti uudet puunaapurit ovat mukavampaa seuraa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit