Väinönkadulla

Väinönkatu näyttää jo enemmän ei-autokadulta yhdessä korttelissa, jossa vasemmalla puolella on nyt mukavan leveä jalkakäytävä-pyörätie. Keskelle on kadun alaosassa jätetty vain kapea autokaista, jota enää harva saa ajella moottoriajoneuvolla. Pikku hiljaa kohti kävelykatua.

Kauppakadun Kompassin yläpuolella killuu jo joulun avausta odottamassa kaunis suuri valotähti, vielä pimeänä. Väinönkatua ylös kulkiessani muistan Kauppakadun ja Yliopistonkadun välisen korttelin muinaiset jouluvalot. Syvennyksestä, josta on sisäänkäynti vaatekauppaan ja väistötiloissa olevalle Kyllön terveysasemalle, oli aikoinaan käynti Syvänoron kangaskauppaan. Kaupan yläkertaan pääsi peräti liukuportaita. Siellä oli lasten ihmeteltävänä myös marakatti, joka takasi aikuisille ostorauhaa kankaita valitessa.

Tiet näyttävät puhtaissa lumipeitteissään niin houkuttelevilta. Saisipa jostain jalan alle potkurin jalakset!

Kommentit

  1. Voi että! Siellä on jo hyvin lunta! Olen vielä tämän päivää lomailemassa Itä-Suomessa vanhempieni luona,mutta illalla kotiin. Täällä on lunta jo ainakin 20 senttiä,mutta hyvää tahtia on tulossa näköjään sinnekin :)

    VastaaPoista
  2. Olisi mahtavaa, jos tämä lumi jo jäisi!

    VastaaPoista
  3. Voi että, kävin Syvänorolla tosi usein, sillä kävin ostamassa sieltä äidilleni sukkanauhasukkia. Ohjeena oli aina ostaa kahdet sukat,koko 9,5-1o, muotivärissä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi