Laskiaiskävelyllä

 
Laskiaissunnuntai sai liikkeelle myös kävelijöitä, ei vain mäenlaskijoita, hiihtäjiä ja luistelijoita. Väkeä riitti niin Jyväsjärven kuin Tuomiojärven jäällä ja pulkkaa vetäviä porukoita oli siellä, missä lumisia rinteitäkin. On hienoa, että Lutakossa on evästä tarjolla kodassa, samoin modernien potkukelkkojen vuokrausta! Talvinautintoja... Laskiaispullan kävin tosin popsimassa Aalto-museon kahvilassa, missä iloinen kahviloitsija totesi pullien olevan itse leivottuja ja kermavaahdon olevan taatusti oikeasta kermasta.

Jyväsjärven jäälle tuntuvat mahtuvan sulassa sovussa eri tavoin liikkujat. Luistelijoille ensisijaisesti aurattu ja kunnostettu väylä on onneksi niin leveä, että sen laitaa tohtii kulkea myös kävellen, jäähän tilaa yllin kyllin myös sauvojen kanssa vauhdikkaasti lykkiville.

Tuomiojärvelle kiersin Tourulan kautta. Aurinko alkoi olla jo laskusuunnassa ja pakkanen kiristyi pikku hiljaa. Viitaniemen laskiaisrieha (13-15) oli jo ohi, Kasinonmäellä viiletti enää yksi pulkkakunta. Kun valonlähde piiloutui Kypärämäen taa, alkoi jään yllä keveänä leijunut ohut pakkasusva levitä ja kasvaa, niin että hiihtäjien ja kävelijöiden hahmot muuttuivat utuisiksi, kadoten lopulta kokonaan.

Kommentit

  1. Hei! Huomasin juuri blogisi ja olen jo nopealla arkistojen selaamisella aivan myyty. Aiheesi ja tapasi havainnoida ja kirjoittaa iskevät suoraan alati jyväskyläläistyvään sydämeeni.

    Suosittelin sinua eteenpäin postauksessa: http://40100.blogspot.com/2010/02/jalkaisin-jyvaskylassa.html

    VastaaPoista
  2. kiitän. kotiseutukävely on mukavaa tässä kävelijälle mainiossa kaupungissa.

    40100 piti lepotaukoa silloin, kun siihen törmäsin, joten kiva että se on herännyt taas!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit