Sinistä ja punaista

Tampereen yötaivas muuttuu punertavanhohtoiseksi kaupungin katujen ja kiinteistöjen valojen hohteesta, kuten kaikkialla muuallakin. Tallentaminen ei ole helppoa; maankamaran lumi ei näytä luonnossa niin oranssilta kuin omalla kamerallani tallennettuna.
Jos taivas ja maa ovatkin kuvissa epäaidon sävyisiä, pysyy suunniteltujen valaistuskohteiden sininen kuvissakin sinisenä. Naistenlahden voimalaitos (yllä) on poikkeus monesta vastaavasta epäkauniista rakennuskolossista; ainakin se on rohkeasti nostettu sinisin ja punaisin valoin esille maisemasta Lapinniemen kylpylän vieressä, niin että se on enemmän suuren modernin taideteoksen näköinen.
Keskustorilta katsottuna Hämeenkadun toisella puolella toinen sinivalaistu kohde, bussikatosten jono. Tässä yhteydessä valo tuo mieleen enemmän eräiden rakennusten ja ravintoloiden vessojen valaistusta, jolla halutaan estää verisuonten näkyminen itsensä piikittäjille. Bussikatosten takaa nousevat savu- tai höyrypilvet kuuluvat aidolle erikoisuudelle - oli kyseessä minkä hyvänsä kaupungin ydinkeskusta - Takon kartonkitehtaalle, jonka omistaa M-Real. Miten tehdas mahtuukaan niin pieneen tilaan! On ihmeellistä, että näin perinteinen teollisuus kukoistaa vielä kaupungin sydämessä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi