Ilokissa

Omenankukat ovat jo pääosin sataneet maahan, mutta lilat ja valkoiset syreenit levittävät vielä makeaa alkukesän tuoksua, pihlajat yrittävät tulla huomatuiksi nekin. Yliopiston päärakennuksen takana, urheilukentän puoleisessa nurmikkonurkkauksessa harjoittelee useampi itämaisen taistelulajin harrastaja rauhallisia liikkeitä. Lyhdyn muureilla treenaavat parkouristit.

Kampuksella Ilokiven ja Lyhdyn välimaastossa olen varma, että haistan myös lukuisat kielot. Kävelen oikealle Ilokivelle, missä viikonloppujuhlijoiden jäljiltä on jonkin verran roskia maassa. En olekaan aiemmin huomannut kiven kaiverruksia. Mitähän siinä lukee? "LAULA" tai "LAULAN"? Muusta en saa selvää.
Punaisen riihen ovenpielessä mainostetaan jo elokuun iltoja ja Riihi-iltamia musiikkiohjelmineen. Villa Ranan puutarhan tuntumassa kukkii runsaasti jotain keltaista. Leinikkejä?
Käännyn kampuskävelyn jälkeen Voionmaankadulta Pitkäkadulle, missä tyytyväinen kissa makailee ikkunalaudalla. Hyvähän siinä on nauttia tästä kesäillan ulkoilmasta, vanhan kauniin rakennuksen akkunassa vain puoliksi ulkona, kun sisältä hönkii lämmintä ilmaa ja on vielä turkki niskassa... Hyvä että Viitaniemen palstaviljelijät ovat suojanneet viljelyksiään harsoilla. Brrr.
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi