Kävelykierroksia kesällä

Kokosin muutamia vinkkejä opastetuista kävelykierroksista kesällä 2010. On ilahduttavaa, että etenkin suuremmissa kaupungeissa pidetään jo useita sellaisia opastettuja kierroksia, joihin voi ilmoittautua yksittäinenkin kävelijä. Esimerkiksi Kuopiossa on tarjolla ryhmättömälle kulkijalle lähinnä opastettuja hautausmaakävelyitä, mutta kaupungista on tarjolla on kävelykartta, jossa on eri reittivaihtoehtoja.

Esimerkiksi Turusta tällaisia löytyy mielenkiintoisen kuuloinen Akateeminen kävely. Mutta Kakolan alueelle järjestettävät kierrokset pitäisi varata ihan "Shop Online"-linkistä verkkokaupan kautta! Moinen tympii fiiliskävelijää. Pystyykö tuleva kulttuuripääkaupunki juhlavuonna parempaan?

Jyväskylän kaupungin matkailusivulla sanavalinta hämää. Sen sijaan että mainostettaisiin reilusti kävely- ja bussikierroksia, matkailun pääsivun oikeassa laidassa on linkattu pdf-tiedostoon otsikolla "Katso tästä kesän 2010 yleisökierrokset". Kävelykierrosten tiedot ovat paremmin esillä niin kaupungin tiedotuslehden jutun "Opastus avaa silmät" www-versiossa kuin kävelykierroksista kertovassa uutisessa. Mutta tietenkin, jos torstai-illan Halssilan kävelyn osallistujamäärä antaa yhtään osviittaa, ei kävelykierroksia ilmeisesti tarvitse kauheasti mainostaa...

Kommentit

  1. Hyvä tietää, että yleisnimitys molemmille kierroksille on ollut hieman hämäävä. Korjataan tulevaisuudessa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kävelykierros löytyy sitten paremmin myös haulla...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi

Wivi Lönn -kävelyllä