Mestarikulkue ja munia

Osun Jyväskylän kauppatorin viereen juuri kun polkupyöräpoliisi opastaa erikoisesti pukeutunutta porukkaa, jonka edessä kaksi rummuttajaa jo pärisyttelee puukapuloilla. Hienoja, erivärisiä ja pitkiä, kiiltäviä viittoja, punaisia ylioppilaslakin näköisiä päähineitä, kaulakäätyjä. Viittoja on koristeltu symbolein ja tekstein. Osa kantaa lippuja, joista yhdestä tavaan: Tampereen Mestarikilta. Mistä on kyse?
Kulkue lähtee liikkeelle, autoliikenne väistää. Kun rummutus ja liehuvaviittaiset kävelijät saapuvat kävelykadulle, kaupunkilaiset hiljenevät ja pysähtyvät katsomaan rennon tyylikästä ohimarssia Asemakatua alas. Ilmeisesti muillekin on yhtä epäselvää, ketä nämä tyyliniekat ovat...
Vasta kotiin tultua selviää, että kävelijät olivat Mestarikiltojen jäseniä, jotka matkasivat Mööttikulkueena torilta Paviljongin Kädentaitomessuille. Kyseessä ei siis ollut ennenaikainen vappumarssi naamiaisasuissa!
Itse en marssi Paviljonkiin, vaan yläkaupungille. Kauppakadun yläpäähän muuttaneessa Galleria Patinassa on lähestyvän pääsiäisen kunniaksi avattu juuri Munaklubin näyttely Munasarjoja, joka luonnollisesti esittelee munataidetta. Huikeasti koristelluista munista ovat eri taiteilijat tehneet monenlaisten tarinoiden taideteoksia.
Viikon päästä täällä on Kukkokiekuu-tapahtuma. Pitäisiköhän silloin käydä ostamassa uniikki pääsiäiskoriste?
Kun saavun kävelykadulle, näen torielämän; sen lisäksi että kävelykatu on kohtauspaikka jalankulkijoille (ja fillaristeille), täällä tekevät nyt eduskuntavaalien ehdokkaat jalkatyötä kojuissaan ja niiden liepeillä. Jyväskylässä kauppatori ystävällisine torimyyjineen tuntuu jäävän kävelykadulle toiseksi.

Käyn vielä katsastamassa torstaina Asemakadun ja Yliopistonkadun kulmassa ovensa avanneen kahvilakonditoria Häggmanin. Kun istahdan kupposelle kuumaa, huomaan että tässä valoisassa kahvilassa ei soi taustamusiikki - harvinaista! Yliopistonkadun puoleisella seinustalla on kyllä piano, joten ehkä joku musikaalinen muuntelee äänimaailmaa joskus sen koskettimilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi