Kuvia Kuopion torilla

Kävelen Kuopion torille, tai siis sen puolikkaalle; kauppahallin puoli torista on edelleen rakennustyömaamontun valtaama. Kuinka kauan vielä? Pysähdyn montun laitaan, ristikkoaitaan kiinnitetyn kuvan äärelle. Arvo Halmeen detaljikas työ (yllä) käsittelee sattumoisin juuri aikaa.
Torin halki kävelijöiden valtaväylä on onneksi käytössä myös pysäköintitalon laajennusurakan ajan. Montun suuntaan näkymä on todella ankea, joten hienoa että Muotoiluakatemian graafisen viestinnän opiskelijat ovat kiinnittäneet aitaan 404 Error - näyttelyn, jossa on esillä monen eri tyylin edustajia. 404 Error viittaa selaimen virheilmoitukseen, jonka mukaan sivua ei löydy; tässä otetaan kantaa puuttuvaan toriin ja katoavaan graafisen viestinnän linjaan. 
Marjo Suvanto leikittelee fantasiahahmoilla, Jani Reijonen cooleilla gorilloilla, Susanna Välimäki on luonut upeita retrohenkisiä kuvia, joista tulevat mieleen All you need is love ja 1960-luvun lopun -1970-luvun alun levynkannet.

Tosi vaikeaa valita omaa suosikkia...Vaikka helle hellii edelleen, olisiko päivän piristys sittenkin (kuvassa yksityiskohta) Sami Kähkösen iloinen mies sateessa?

Kommentit

  1. Kiitos tästä. Itse en ole vielä torille ehtinyt, mutta jahka sinne suuntaan,pitää itsekin ihastella näitä.
    Tulevana sunnuntaina torilla on kesäkirppis, jonne ainakin suuntaan.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti torinpuolikas on täynnä su ja taidenäyttely keskellä kaupunkia huomataan samalla :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi