Kepeästi pakkasessa

Varhain aamulla mittari kertoo että lämpötila on jo -20 asteen vilpoisammalla puolella. Se tietää kirkasta päivää. Käyn Tampereella Tammerkosken naapurissa, missä on edelleen komeita punatiilisiä tehdasrakennuksia Tampellan vanhalla tehdasalueella. Puut ovat täälläkin huimassa pakkashuurteessa.

Vapriikki-museokeskuksen takana on nyt sillanrakennustyömaa. Uutta Tampellan ja Finlaysonin tehdasalueet yhdistävää Palatsinraitin siltaa pitkin pääsee kävelemään tai pyöräilemään parin vuoden päästä. Eli täältä voi sitten oikaista Näsinneulan suuntaan...
Ohikulkija huomaa jalkineeni ja pysähtyy tiedustelemaan, mistä Tampereella löytää huopatossuja. "Näyttävät niin lämpimiltä". En pysty opastamaan oikeaan paikkaan, mutta oikeassa kysyjä on - lämpimillä ja keveillä huopatossuilla on nyt loistavaa kulkea.

Kommentit

  1. Ihanaa, huopatossut mullakin on, vaikka vielä kaapissa! Ja potkukelkka on täällä Hangossa kulkuväline nro 1.

    VastaaPoista
  2. Jyväskylässä huopikkaat tekevät elämästä mukavampaa näillä pakkasilla.
    Voi teitä onnellisia Hangossa! Täällä harrastettu väylien hiekoitus / sepeli leveälti ei ole omiaan potkukelkan käyttämiselle tai esim. pulkan vetämiselle. Puhdas valkoinen reuna-alue kävelyteillä olisi kiva :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit