Lasimaalauksia

Voionmaan lukion katutason ikkunat Keskikadun ja Voionmaankadun kulmassa ovat taas saaneet jouluisen ilmeen. Kuka muistaa, millaista oli tehdä koulussa "lasimaalauksia" karheapintaisesta mustasta paperista ja rapisevasta, läpikuultavasta silkkipaperista?  Hauskaa, että nämä silkkipaperilasimaalaukset on kiinnitetty ikkunoihin ohikulkijoiden iloksi. Liekö täällä harrastettu samaa jo Tipulan aikoina...Tällä paikalla toimi nimittäin aiemmin Jyväskylän tyttölyseo.

Mistä löytyykään Jyväskylässä oikeita lasimaalauksia? Ainakin kaupunginkirkosta ja Yrjönkadun katolisesta kirkosta. Ja Lounaispuiston viereisen puuhuvilan tornissa on somat värilasit... En kuitenkaan lähde metsästämään näitä lasimaalauksia, vaan haen lisää joulutunnelmaa alkuiltaan Pitkäkadun ja Ahdinkadun välissä olevan kerrostalon pihalta. Pitkäkadun puolelta näkyy parkkipaikan takana komeileva kuusi, joka on saanut jouluvalot ylleen. Kiitokset taloyhtiölle!

Kommentit

  1. Voi niitä muistoja! Minä tykkäsin pienenä tehdä niitä "lasimaalauksia",ja olisipa mukavaa joskus kokeilla vieläkin. Voisivat näyttää kivalta jossain pienessä ikkunassa :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Askartelu on hauskaa, mutta jostain syystä sitä ei tule juuri omatoimisesti harrastettua. Su 12.12. olisi Jyväskylän taidemuseolla joulukoristeaskartelua kierrätysmateriaaleista...http://tinyurl.com/35xcw6h

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit