Valoisaa iltaa

Tulen Jyväsjärven sataman suunnasta kävelyputkea pitkin Kilpisenkatua kohti. Kaupunginteatterin takaa kajastavat Jyväskylän kaupungin virallisen joulukuusen valot. Siispä Kirkkopuistoa kohti kuusen tarkastukseen!

Kun saavun kaupunginteatterin nurkalle, vilkaisen ennen kadun ylitystä oikealle, missä hupaisa häkkyrä näkyy Soneran rakennuksen paljaassa seinässä. Mistä on kyse? Ai niin, tämä on se valoteos, joka ei toiminut, kun olin lokakuussa opastetulla kävelykierroksella Valon kaupungin merkeissä. Jaakko Niemelän teos Malli kuvitellusta rakenteesta on koko ajan pienessä liikkeessä. Kiva että teoksen elinkaari jatkuu alkuperäisen päättymispäivämäärän (lokakuun lopussa) jälkeenkin.

Menen sitten Kirkkopuiston laitaa Kilpisenkadulta vasemmalle, ohi puiston laidan aitojen, ja käyn kaupungintalon vastapäiselle aukiolle.
Komea joulukuusi on mielenkiintoisesti valaistu. Tulee mieleen hieman ujostellen helmojaan nosteleva, iltapukuun sonnustautunut kuusineitonen, ensitanssiaisissaan. On vain hieman surullista, että kuusi on näin syrjässä aukiollaan, kun kaupungintalokin on remontissa. Moniko menee tästä muuten vain ohi? Juhla-asuista kuusta voisi siis varta vasten käydä tervehtimässä pimeiden iltojen iloksi!

Kommentit

 1. Minä kuljen tuosta kuusen ohi kouluun harva se päivä,tosin nyt en ole tällä viikolla mennyt. Näin valot vasta kun olivat ripustelemassa niitä.
  Kivasti kuvasit kuusta helmojaan nostelevaksi neitokseksi. :D Siltä se kyllä tosiaan näyttää.

  VastaaPoista
 2. Tässä valaistuksessa on nyt hauska idea, ei pelkkiä lamppuja :)

  VastaaPoista
 3. Pari päivää tämän jälkeen kertoo uutinen, että teoksen esilläoloaikaa (aamut ja illat) jatketaan vielä kevääseen 2011 saakka:
  http://www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/1/42545

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi