Kelloin helkyntää

Vielä kullankellertävä, uljas kuu kapuaa hitaasti ylemmäs tummenneella taivaalla, kun kävelen kohti Jyväskylän keskustaa. Moirislammen puiston värit vetävät puoleensa ja koukkaan puhtaan valkealle kävelytielle. Keinovaloissa, lumisten oksien keskellä on jotenkin epätodellinen olo, kuin oudossa talvisadussa. Palaan todellisuuteen kiivetessäni hämärässä lammelta Seminaarinmäen harjulle pitkin kapeaa, lumeen tallattua polkua.

Kauppakadulla havaitsen kutsuvaa kynttilänvaloa viereisessä ikkunassa. Galleria Hoppa, Kauppakatu 6, pysäyttää ja rohkenen astua sisälle. Siellä on tämän ja huomisen päivän kello 15.30-20 Äkkigallerian Äkkijoulu. Ehei, siellä ei tule yhtäkkiä kiire eikä etenkään tee mieli pinkaista äkkiä pakoon.
Taiteilija Harald Karsten istuskelee itsekin ikkunapenkillä installaationsa Merry Christmas all the Year äärellä. Avarassa huoneessa palavat lukuisat kynttilät ja pyörivät kymmenet enkelikellot. Kun laittaa silmät kiinni, kuulee enkelien lentävän ja helkyttävän tiukujaan. Jos kaipaa joulutunnelmaa, täältä sitä saa.

Pistäydyn vielä enkelikellojen jatkeeksi glögillä viereisessä Vakiopaineessa, missä seinän kaunokirjailtu valomainos toteaa lempeästi: I love you. Ikkunan upean viisihaaraisen, steariinivalumien peittämän kynttilänjalan valkoiset kynttilät valaisevat entisestään tätä vuoden lyhyimmän päivän aattoa. Ei tunnu yhtään pimeältä.

Kommentit

  1. Hoppa oli aivan ihana! Pikkuneiti ja minä ihasteltiin niitä ja nautittiin.

    VastaaPoista
  2. Kiva kun ehditte, kävin itse siellä tänään uudestaan :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi