Jäämatka Samulinniemeen

Saavun sunnuntaiseen Samulinniemeen pilvisessä, mutta silti silmiä häikäisevässä säässä. Joku on käynyt kirjailemassa tien viereisen vajan seinää - ARF! Laskeudun niemen entisen uimarannan kohdalta Päijänteen jäälle, jossa on lunta on jäällä sen verran, että hieman upottaa. Vaan myös ilman lumikenkiä pärjää. Moottorikelkat ovat täällä päristelleet, mutta nyt heitä ei näy, ei kuulu; vain hiihtäjiä sauvoo latu-urilla.
Kävelen tovin etelään Samuliniemen melko hulppeiden omarantaisten talojen ohitse. Kyllä täällä Päijänteen maisemissa kelpaa vaikka saunoa rantasaunassa mihin vuodenaikaan hyvänsä! Rakennusten tyyleissä on valinnanvaraa. Joku on toteuttanut uusvanhan unelmansa.

Käännyn takaisin ja kuljen lumessa hetken aikaa silmät kiinni. Tilaa on, eikä jalan alla ole epätasaisia yllätyksiä, vain kengän kanta romahtaa aika ajoin syvemmälle lumeen. No, jospa kuitenkin ottaisin suunnan kohti Kuokkalan kartanoa silmät auki.
Onneksi avaan silmät, sillä aurinko alkaa lupaavasti heittää valokeilaa Päijänteen jäälle. Josko tästä tulisi vielä oikein aurinkoinenkin päivä?
Joskus kartanon leppeä vahtikoirakin päivystää ovella...Vietän Kuokkalan kartanolla teetauon ja olen juuri lähdössä, kun näen patruunan rooliasuun sonnustautuneen Kunto Ojansivun. Äh, olisi vielä reilusti yli puolen tunnin odotusaika ennen kuin Panu Rajalan kartanon rakennuttajasta eli Julius Johnsonista kertova Patruunan parhaat vuodet -näytelmä alkaisi. Toisen kerran sitten.
Siirryn Kuokkalan siirtolapuutarhan vieritse taas Jyväsjärven jäälle, missä aurinko on jo kirkastanut taivaan sineä, joskin Rauhalahden voimalan suunnassa pilvet ovat vielä vallalla. Tänään en kävele jääbulevardilla yksin.
Lutakossa, aivan Rantaraitin ja kerrostalojen edessä, päivystää jäällä kaksi repaleista lumiukkoa. Toisella on vielä molemmat kädentyngät tallella, kun raaskumpi saa tyytyä yhteen lyhyeen käsivarteen. Yksikätinen lumiukko ei kuitenkaan ole millänsäkään, vaan ja tuijottelee lumimulkosilmineen reippaasti, pitkä nenä pystyssä kohti yhä kirkastuvaa taivasta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi

Wivi Lönn -kävelyllä