Notting Hill

Notting Hill Gaten maanalaisen asemalta on sopiva kävelymatka kadulle, jolla yleensä riittää aina tungosta. Nytkin turistien virta soljuu vilkkaasti soristen, kädessä rypistyvien karttojen ja katukylttien ohjaamana kohti Portobello Roadia. Pembridge Roadilla oikealle jää Arancina, jonka ikkunaa koristaa oranssin Fiat 500-auton puolikas - siitä on saatu näppärä apupöytä kahvilan herkullisille pizzanpaloille.
Käännyn Portobello Roadille hohtavan valkoisena kukkivan puun vieritse. Alkupään vaaleassa talossa on joskus asunut George Orwell. No, tällä alueella asuu ja on asunut ties ketä; raukkaparat, jos haluavat joskus rauhaa, sillä kameroita nousee melkein jokaisen meidän taskusta. Tuhannen kameran kautta... Vaan tuossapa näyttää siltä, että tyylikästä harmaatakkista herraa kahden koiran kanssa kuvaa ihan ammattilainen.
Kävelen Portobello Roadin laitaa, vilkasta kauppaa käyvien torikojujen vieritse. Kevättuoreita narsisseja, hedelmiä, ranskalaisia juustoja, aitoa vanhaa ja vanhannäköistä tavaraa, vaatteita, jalkapalloja, astioita, koruja. Nenään leijailee vohveleiden ja ranskalaisten crêpe-ohukaisten tuoksu.
Ajattelen elokuvaa Notting Hill, jossa  Hugh Grantin esittämä Will Thacker käveli vuodenaikojen ja kaipauksensa läpi juuri tässä ja taustalla lauloi Bill Withers: Ain't No Sunshine.
 Poikkikadulla eli Blenheim Crescentillä on oikea The Travel Bookshop, josta ohjaaja Richard Curtis sai tärkeän idean elokuvaan; lähistöllä on antiikkikaupan huoneisto, joka lavastettiin Notting Hill -elokuvan kirjakaupaksi. Tässä kirjakaupassa on loistava valikoima maanosittain tai maittain jaoteltuja matkakirjoja.
Työnnän Bill Withersin surumielisen laulun päästäni loitommas. Nyt paistaa aurinko! Siellä täällä katusoittajien laulu ja soitto yltää katukohinan ylitse; tässä musta blueskitaristi, tuossa banjo-kontrabassoduo, loitompana päivänkakkaroilla somistettua kontrabassoa näppäilevä sooloartisti. Vaatepuodista kaikuu Bee Gees, Staying Alive ja huomaan askelteni rytmin muuttuvan. Toisesta avoimesta ovesta kajahtaa kadulle Papa Was a Rolling Stone. Tämä on paitsi elokuvan, myös musiikin katu.

Kommentit

Suositut tekstit