Kemin LumiLinnassa

Häikäisee. Huikaisevasti. Kemin valo on veitsenterävän kirkasta ja kuulun Lumilinnan muodotkin ovat kuin veitsellä leikattuja; tarkkaa ja siistiä jälkeä. Astun puiston laidasta meren rantaan ja kuljen lumimuurin vartta kohti fantasiahirviön kitaa, jonka suu on sisäänkäynti Lumilinnan lipunmyyntikojulle ja edelleen ulkoilmarakennuksen uumeniin.
Lumilinnan sisällä on rauhoittava tunnelma, etenkin kun vierailu ei osu vilkkaimpaan vierailuaikaan. Lumen ja jään maailma vangitsee heti LumiKappelissa, jonka kattoon on ripustettu perinteiseen rannikko- ja saaristolaistyyliin purjelaiva.
Kappelin penkkien päitä koristavat kirkkaan jääpylväät. Tällaisessa paikassa vihittävät hääparit seurueineen pääsevät siis kertomaan että häissä oli sekä hyytävä että lämmin tunnelma samaan aikaan!
Viereisessä salissa voi nauttia kupposen kuumaa tai kylmää ja istahtaa alas pitkien jääpöytien ääreen. Sekä katossa että seinissä riittää taidokasta tarkasteltavaa...
Talven 2013 teemana on fantasia, mikä näkyy niin lumilinnan ihmis- kuin eläinhahmoissa.
Henkevien neitojen ja fantasiaeläinten ohella seiniltä voi bongata myös leppoisan, joskin hyvin kookkaan hirviösedän, joka katsoo ihaillen jääneitoa.
Jääneito ei ole tilanteesta moksiskaan vaan suhtautuu komeaan kosijaansa kylmän viileästi.
Vaellan salista toiseen ja tunnelmat elävät. Avaruusgalleriassa yön sininen hämy laskeutuu, taivaalla leijuvat himmeät tähdet ja planeetat sekä hiljaiset, mutta jostain syystä niin vihaiset linnut.
Jos ulkona ei olisi niin hillittömän kirkas päivä ja olisi oikeasti ilta, ehkä sitten houkuttaisi enemmän käydä taloksi Lumilinnaan ihan yöksi, kellahtaa taljoille
ja nukahtaa lumihotellihuoneeseen, viimeisenä silmissä katon lumitaideteos jääkarhuineen...
Auringonvalon kutsu vie kuitenkin voiton ja lähden astelemaan hitaasti kohti uloskäyntiä. Matkan varrella ehtii tervehtiä niin jääpingviinejä kuin esimerkiksi lumikettua, joka on juuri onnistunut taikomaan hatusta kanin!
Kapuan vielä katsomaan Kemin merenrantamaisemia lumilinnan muurilta. Hiihtäjät nauttivat säästä jäällä, pienet mäenlaskijat linnan omasta liukumäestä, joka on näemmä ehdoton osa kunnon lumilinnarakennelmaa. Ainakin näillä leveysasteilla. Näin ensi kertaa paikalla käyneenä voin rehellisesti sanoa, että Kemin lumilinna on visiitin väärti.

Kommentit

 1. IHANA! Miten voikin lumesta tehdä noin mahtavia elementtejä!? Varsinkin tuo herttainen lumihirviö ja jääprinsessa olivat upeita. Niin paljon kauniita yksityiskohtia. Häitä kappelissaan viettävät saavat todella nauttia ainutlaatuisuudesta. Kauniisti kiiltää jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli paljon muitakin tosi hienoja lumi-jää-hahmoja :)

   Poista
 2. Kiva katsella sinun kuvia lumilinnasta. Olen myös käynyt samaisessa linnassa ja olihan kaunista katsottavaa ja kuvattavaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja täytyy vain ihailla niitä taitureita, jotka ovat nuo kevään myötä katoavat taideteokset tehneet!

   Poista
 3. Taidokasta muotoilua ja hyvä kuvakerronta. Kiitos kiertokäynnistä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi